Volvo ještě letos vrhne na silnici elektrické náklaďáky

Tesla si díky svému elektrotahači Tesla Semi získává další a další body. Což je konkurenci pochopitelně nepříjemné, a tak chystá protiúder.

Do elektrifikace nákladní dopravy už se kromě Tesly a Volva pustili třeba také BYD, Daimler, Volkswagen a další.
foto: Volvo Trucks

Švédská skupina Volvo oznámila, že už letos začne na silnicích testovat elektrická nákladní auta a už příští rok by je chtěla začít prodávat.

Začne se středně těžkými vozidly, prvním krokem má být elektrifikace vozidel pro městskou distribuci. „Pracujeme nicméně s elektrifikací i pro další aplikace,“ říká Claes Nilsson, prezident Volvo Trucks.

Volvo může využít bohaté zkušenosti z vývoje a provozu hybridních a elektrických autobusů a hybridních nákladních aut, která má na trhu už od roku 2010.

Ještě letos dostane možnost testovat nové elektrické náklaďáky několik vybraných zákazníků. Komerčně dostupná by auta měla být už v příštím roce.

9 Comments on “Volvo ještě letos vrhne na silnici elektrické náklaďáky”

  1. Pokud Volvo do těch náklaďáků použije čínskou
    Pokud Volvo do těch náklaďáků použije čínskou technologii á la B.Y.D., kterému nedělají potíže autobusy se 400 km dojezdem a aktuálně staví továrnu na ně v Maďarsku, tak to mohou všichni evropští srandisti typu Solaris, Iveco, Man, Mercedes atd. se svými 80-120 km rovnou zabalit. Ledaže by se potvrdily konspirační teorie, že v sejfu už roky těch 400 a více km dojezdu mají, jen jim spalovací řešení nese nyní větší peníze. Uvidíme.

Napsat komentář