Hyundai připravuje v jihovýchodní Asii sdílení elektromobilů

Hyundai oznámil uzavření strategického partnerství se společností Grab, předním poskytovatelem dopravních a logistických služeb v jihovýchodní Asii.

Partnerství má pomoci Hyundai získat v regionu další možnosti v oblasti sdílené ekonomiky a upevnit tak pozici na jednom z nejrychleji rostoucích trhů na světě.
foto: Hyundai

Partnerství má pomoci Hyundai získat v regionu další možnosti v oblasti sdílené ekonomiky a upevnit tak pozici na jednom z nejrychleji rostoucích trhů na světě. Obě společnosti budou nyní společně rozvíjet a poskytovat inovační služby zákazníkům včetně nové platformy služeb v oblasti dopravy, která počítá s využitím elektromobilu Hyundai Ioniq Electric.

„Strategická investice Hyundai ve společnosti Grab představuje vznik partnerství mezi oběma stranami a posouvá Hyundai o krok blíže k realizaci naší vize pro budoucí mobilitu. Odborné znalosti společnosti Grab na trhu jihovýchodní Asie spolu s vedoucím postavením Hyundai v oblasti ekologických vozidel přinesou zákazníkům naprosto novou úroveň služeb,“ vysvětlil Dr. Young Cho Chi, ředitel pro inovace a šéf divize strategie a technologie Hyundai Motor.

„Nadále budeme rozšiřovat spolupráci s předními poskytovateli dopravních služeb na celém světě,“ dodal. „Dostáváme se do další fáze růstu naší společnosti a těšíme se na úzkou spolupráci s Hyundai. Pokračujeme tak v zavádění inovací a nových řešení mobility pro celou jihovýchodní Asii. Jsme rádi, že můžeme přivítat Hyundai v naší globální síti strategických partnerů a jsme přesvědčeni, že se tak posuneme do další fáze dlouhodobého růstu společnosti,“ uvedl Anthony Tan, generální ředitel skupiny a spoluzakladatel společnosti Grab.

Společnost Hyundai již v lednu roku 2017 uzavřela partnerství s firmou WaiveCar, která poskytuje službu sdílení vozidel a která využívá modely Ioniq Electric v USA. V říjnu loňského roku spustil Hyundai svou první službu sdílení elektrických vozidel v Amsterodamu a v listopadu předala první flotilu hybridních modelů Ioniq pro novou službu sdílení vozů Stadtauto ve Vídni.

Hyundai Ioniq je první model na světě, který nabízí tři elektrifikované pohony – hybridní, plug-in hybridní a čistě elektrické – v jediné karoserii. Společnost Grab provozuje největší dopravní síť v jihovýchodní Asii a je jednou z nejčastěji používaných v regionu s více než 3,5 miliony jízd za den.

Aplikace Grab funguje na více než 77 milionech mobilních zařízení a umožňuje cestujícím přístup do největší flotily pozemní dopravy v regionu. Grab nyní nabízí vozy, motocykly, taxi službu a carpooling v 8 zemích a 168 městech v jihovýchodní Asii.

tisková zpráva

4 Comments on “Hyundai připravuje v jihovýchodní Asii sdílení elektromobilů”

  1. nový termín pro statický zážeh SpaceX Heavy je v pátek
    nový termín pro statický zážeh SpaceX Heavy je v pátek 19.01.2018 od 21:30 do 03:30

    vtm.zive.cz/clanky/falcon-heavy-online/sc-870-a-191123/default.aspx

    technet.idnes.cz/elon-musk-elektromobil-obezna-draha-slunce-f2b-/tec_vesmir.aspx?c=A180116_125917_tec_vesmir_mla

    1. Ve zvykání veřejnosti žádný problém neexistuje, pro
      Ve zvykání veřejnosti žádný problém neexistuje, pro elektroauta je důležitá prodejní cena (v této taxíkářské formě už minimálně) a pak místní nacenění elektřiny a benzínu.
      V Česku jsou ceny benzínu a noční elektřiny jedny z nejvhodnějších pro elektroauta na světě, ale u nás se používají taxíky minimálně, takže se tu čeká jen na ten pokles nákupních cen, který nejspíš přinese po roce 2020 Škodovka.

Napsat komentář