Neprůstřelný elektromobil Tesla Model S přežije i výbuch bomby

Na pancéřovaná auta v našich zeměpisných šiřkách naštěstí tak často nenarazíme. Někde se ale hodit můžou. Jistý obchodník ze Středního východu si objednal obrněný elektromobil Tesla Model S.

První obrněný elektromobil Tesla Model S P100D
foto: Armormax

O konverzi elektromobilu Tesla Model S P100D na pancéřované auto se postarala společnost International Armoring Corporation (IAC). Ta působí už od roku 1993 a celkem už dodala přes 9000 aut.

Obrněný Model S dokáže podle šéfa firmy Marka Burtona zastavit kulky z automatické pušky. Zároveň si klient přál, aby si auto zachovalo původní vzhled i výkonové charakteristiky.

A za $72 500 a 650 hodin práce mu IAC přesně tohle dopřáli. Díky využití vlastního lehkého pancíře Armormax a balistického skla se hmotnost auta zvýšila pouze o 250 kg. Jedinou významnější funkční změnou na autě je to, že nelze otevírat okénka – jsou totiž 2″ tlustá.

Díky zesílenému krytu podvozku by mělo auto ustát i výbuch bomby. Podle Burtona už má jeho firma dalších pět objednávek na přestavbu elektromobilů Model S na pancéřované auto.

Armormax

8 Comments on “Neprůstřelný elektromobil Tesla Model S přežije i výbuch bomby”

Napsat komentář