CES 2018: Elektromobil EMotion s dveřmi připomínajícími křídla vážky

Henrik Fisker se chce vrátit na přední stránky automobilových magazínů. Odhalil v celé kráse svůj nový elektromobil EMotion a nejspíš se mu to podaří!

Po designové stránce není novému výtvoru Henrika Fiskera co vytknout. Krása pohledět. Snad nezůstane jen u toho!
foto: Fisker, Inc.

Pět let starý plug-in hybrid Fisker Karma je opravdu krásné auto – bohužel poněkud nepraktické a drahé. Tentokrát to Henrik Fisker zkouší znovu s elektromobilem EMotion.

Představil ho na veletrhu spotřební elektroniky CES 2018 v Las Vegas. To je výmluvné samo o sobě. I samotný Fisker si myslí, že vstupujeme do nové éry automobilismu.

Fisker u svého elektromobilu stále pracuje s třemi kritickými čísly: dojezd přes 640 km, dobití během 9 minut a cena $130 000. Slibuje superluxusní interiér

Souběžně s odhalením nové vozu oznámil Henrik Fisker zásadní průlom v oblasti solid-state baterií. Přesné technické detaily ale nesdělil a spíš to vypadá na povedené chvástání.

I proto, že původně měla být baterie připravena pro autoprůmysl až v roce 2023. Teď je to podle Fisker už rok 2020 a ve spotřební elektronice dost možná už letos. Tak uvidíme!

Fisker EMotion

Fisker EMotion
foto: Fisker

Samotný elektromobil EMotion původně ohlašoval na rok 2019. S představením na CES se ale plány opět změnily – netradičně k lepšímu, a tak se možná auta dočkáme už ve druhé polovině letošního roku.

Fisker

9 Comments on “CES 2018: Elektromobil EMotion s dveřmi připomínajícími křídla vážky”

    1. Teslácká nabíječka pro kamiony za podobnou cenu jako
      Teslácká nabíječka pro kamiony za podobnou cenu jako tenhle luxusní sporťák.
      Mě by spíš zajímalo, kde leží ta továrna, která to má pro toho Fiskera už za rok vyrábět.
      Podle mě už končí období start-upů ve výrobě, kteří si nechávali pod svou novou značkou všechno vyrábět od neznámých čínských továrních obrů.

Napsat komentář