Legendární Porsche 911 jako plug-in hybrid v roce 2023!

V rozhovoru pro Automotive News potvrdil šéf značky Porsche Oliver Blume, že Porsche 911 plug-in hybrid půjde na trh v roce 2023.

Porsche 911 se už za pět let objeví také jako plug-in hybrid.
foto: Porsche

Nedávno jsme informovali, že kromě Porsche Mission E chystá luxusní značka i další elektromobily. Proč? Zákazníci jí utíkají k Tesle.

Aby bylo Porsche připraveno na všechny eventuality, chystá podle Olivera Bluma také plug-in hybridní verzi Porsche 911. Zatím podle něj ještě projekt „nemá zelenou“, ale on sám si myslí, že ji brzy získá.

Porsche je součástí koncernu Volkswagen (nebo naopak, jak se to vezme), který nedávno ohlásil velký obrat směrem k elektromobilitě.

Nové Porsche 911 je prý od základu vyvíjeno tak, aby bylo možné částečně (a časem možná plně?) elektrický pohon zakomponovat. Porsche odhaduje, že Porsche 911 plug-in hybrid nabídne čistě elektrický dojezd 69 km NEDC.

19 Comments on “Legendární Porsche 911 jako plug-in hybrid v roce 2023!”

  1. Namísto toho aby elektrifikovali auta, kterých je plná
    Namísto toho aby elektrifikovali auta, kterých je plná prdel a u kterých je to žádoucí, tak przní auto, které si jejich budoucí majitelé kupují právě pro jejich typický zvuk motoru. A je jich tak málo, že by ten benzin vůbec nevadil.
    Ten prístup je špatný!

      1. Presne tak: nadherna nova Panamera. A az bude elektricka (coz
        Presne tak: nadherna nova Panamera. A az bude elektricka (coz teda nebude uplne pristi rok vzhledem ke konceptu Mission E…), tak bude mit Tesla Model S pomerne velky problem 🙂 Porsche je kvalitou Tesle neskutecne vzdalene, a cenove to zatim nevypada, ze by melo uletet od beznych Panamer tak daleko.

        1. Panamera není Porše.
          No jsem zvědav jak se budou tvářit

          Panamera není Porše.

          No jsem zvědav jak se budou tvářit majitelé budoucích kvalitních Poršek na to až jim dojde, že ty včerejší nedodělky z Fremontu jsou o vteřinu rychlejší a navíc maj rozsáhlou síť bezstarostnejch nabíječek. Bude na to kvalita zpracování stačit?
          Navíc asi už to není co to bývalo.
          https://www.youtube.com/watch?v=-eXUnZrykDY&t=31s

  2. Nechci Porcheti radit, ale pokud to budou vyrábět takhle
    Nechci Porcheti radit, ale pokud to budou vyrábět takhle ‚univerzálně‘, nebude to dobré ani jako elektrika, ani jako fosil a tak nějak z vývoje v oblasti EV usuzuji, že za pět let si tohle budou moci zasunout akorát do firemního muzea jako studii, která přišla příliš pozdě :-/

    Škoda, je to velmi pohledné auto. Subjektivně se mi líbí víc, než nová Tesla Roadster.

  3. Porsche 911 začína niekde na 80.000 EUR bez DPH, takže je
    Porsche 911 začína niekde na 80.000 EUR bez DPH, takže je skoro 3 X lacnejšie ako Tesla Roadster. Takže tie lacné verzie rozhodne tesla roadster neohrozí. Tieto autá sa asi budú ešte celkom dlho predávať, asi aj v 2030, aj keď určite nie v takých množstvách ako teraz. Nadšenci, čo si budú chcieť zajazdiť na benzínovom manuáli tu budú ešte veľmi dlho, ale asi už len ako veľmi drahé hobby a na špeciálnych okruhoch. O 10-15 rokov to už bude len málosériovka.

        1. Co ty víš? Když rodinnej sedan Tesla S může bejt
          Co ty víš? Když rodinnej sedan Tesla S může bejt konkurencí Lambům i Ferárim tak M3 může odlákat i zájemce vo Porše.
          Znám minimálně 3 případy kdy nadšenci do Lamb a Ferárek po měsíci co si koupili Teslu prodali všechny svoje luxusní autohračky. Dost zdrcující pro dinosaury, když si takovej nedodělek získá srdce vašich klientů.

          1. sú určité trhové segmenty, kde sú autá ktoré si
            sú určité trhové segmenty, kde sú autá ktoré si navzájom konkurujú. Okrajovo síce prienik môže byť, ale ak si niekto ide kupovať malé drahé športové auto málokedy sa rozhodne pre sedan strednej triedy, nech už je akokoľvek výkonný. Stať sa to môže, ale určite sa to nepovažuje za priamu konkurenciu.
            Pochybujem, že poznáš 3 ľudí, ktorí mali na lambo a kúpili si namiesto toho Model S. Možno si o nich počul, alebo čítal, ale fakt pochybujem, že ich poznáš.V Čechách sa predá ročne okolo 15 lamborghni, pochybujem, že poznáš 20% ich zákazníkov. Jedine, že by si robil pre lamborghini, ale podľa tvojich komentárov by som to tak nehádal.

            1. Věnuj větší pozornost tomu co přesně píšu.
              1. Píšu

              Věnuj větší pozornost tomu co přesně píšu.
              1. Píšu že znám 3 případy a ne 3 lidi 😉
              2. Nejedná se o ČR, ale o lidi z Hollywůdu a filmovýho průmyslu. Svět je trošičku větší než naše malá kotlinka.
              3. Nerozhodovali se co si vůbec koupěj, ale zda si maj ještě nechávat ty 2 ferári co měli v garáži, když už je baví jezdit jen v Tesle? Po měsíci šli ferári z domu. End of story.

              Sleduju už nějakej pátek fenomén digitálních filmovejch kamer Red a když se jejich šéf zmínil, že si koupil Teslu a pak se zbavil svejch autohraček, tak jsem zpozorněl. Načež se strhla diskuze a ostaní lidi z oboru začali přidávat podobný zkušenosti. Tak jsem se nestačil divit.

              Další zajímavej týpek je Allen Wong, kterej vydělal na appkách do mobilů (RegoApp) a koupil si vysněný Lambo. Když si pořídil Teslu, tak natočil s oběma autama todle výmluvný video. Lambo si ovšem nechal a vozí ho na výstavy pro charitu ;D
              https://www.youtube.com/watch?v=0e-jquwHKtI

              Myslím, že osobně znám akorát 2 majitele ferári, ale nikdy jsem se s nima o autech nebavil. Mě spíš zajímaj letadla a čluny.

      1. Vantom – Tak nám vysvětli proč teda lidi od Porše vůbec
        Vantom – Tak nám vysvětli proč teda lidi od Porše vůbec takový věci vypouštej z úst?

        Recently, Porsche Cars North America CEO Klaus Zellmer went so far as to say that Tesla vehicles have likely drawn away users who may have otherwise purchased a Porsche.

        “We have lots of respect for Tesla – and, yes, I’m sure there are some Porsche customers, that in terms of connectivity, digital stuff in the car and electric battery in the vehicles, didn’t find the car that they wanted with Porsche so they bought somewhere else,”

        http://bgr.com/2017/11/30/tesla-vs-porsche-ceo-admits-tesla-stealing-customers-mission-e/

        2015
        Porsche boss Matthias Mueller:
        “Tesla has built an exceptional car. They have a very pragmatic approach and set the standard, where we have to follow up now.”
        http://insideevs.com/porsche-ceo-tesla-set-standard-must-follow/

  4. Jenom dobre 🙂 Asi tak presne jak ja si to predstavuju!
    Klidne

    Jenom dobre 🙂 Asi tak presne jak ja si to predstavuju!

    Klidne si mne za to kritizujte, jako nedavno u Tesly roadster, ale pouze s elektrikou to proste sportak neni 😀 A takhle je to super, ze si lze vybrat dle potreby, jak elektro, tak sportak, a v paradnim baleni od Porsche. 🙂

Napsat komentář