Tesla: stovky elektromobilů Model 3 čekají na své majitele, zachycen i Tesla Semi

Tesla by mohla začít dodávat Model 3 prvním zákazníkům už příští týden. A vypadá to, že to opravdu půjde – objevují se první videa distribučních center.

Elektrický tahač Tesla Semi aktuálně patří mezi tři nejočekávanější produkty Tesla, hned vedle Tesla Model 3 a Tesla Roadster.
foto: Tesla

Na parkovištích u distribučního centra ve Fremontu poblíž továrny Tesla byly zachyceny stovky elektromobilů Tesla Model 3. A podle všeho Tesla začíná auta rozvážet i do dalších center v Kalifornii.

Tesla aktuálně otevřela konfigurátor Modelu 3 i běžným zájemcům. Nejspíš to znamená, že se výroba Modelu 3 konečně hnula z místa, resp. z „výrobního pekla“.

Za prvních 5 měsíců výroby Modelu 3 přitom Tesla zvládla vyrobit pouze 580 kusů. Už na konci letošního roku chce být na 1000 týdně a na konci příštího čtvrtletí na 5000 týdně.

Poprvé za denního světla se také podařilo zachytit elektrický tahač Tesla Semi, který se proháněl taktéž kolem fremontské továrny automobilky.

Tesla aktuálně otevřela možnost rezervace elektrotrucku Semi všem. Což nejspíš přinese ovoce, protože už dnes je na zhruba 250 rezervacích (spekulativně dokonce na 1230 rezervacích!).

40 Comments on “Tesla: stovky elektromobilů Model 3 čekají na své majitele, zachycen i Tesla Semi”

  1. Dospěl jsem k jednomu závěru. Člověk který natáčí
    Dospěl jsem k jednomu závěru. Člověk který natáčí video na výšku je opravdu debil a není inteligentní. Televize je na šířku, plátno v kině je na šířku, oči máme vedle sebe, ne nad sebou. Takže kdo vše tohle ignoruje je u mě opravdu DEBIL.

      1. A monitor je také výšku? Nemá cenu se o tom bavit, video
        A monitor je také výšku? Nemá cenu se o tom bavit, video na výšku točí jen debil. Názor filmaře.Videa a filmy se na výšku prostě netočí.Není to přirozené.Pokud se Vám to zdá v pořádku tak patříte na vyšetření. KONEC

        1. úprimne? Já osobne tiež nepreferujem videa na výšku, teda
          úprimne? Já osobne tiež nepreferujem videa na výšku, teda ak ich nepozerám v mob., ale obzvlášť ak Ste človek od fachu, tak byť Vami, moc by som sa trendom nebránil. Mnohí profíci na to došli a dodnes nechápu, kde spravili chybu. 😉

          1. To není možné jaký trend? Periferní vidění je na
            To není možné jaký trend? Periferní vidění je na šířku, protože oči máme vedle sebe jako horizont. Tím pádem je pro nás přirozený poměr do šířky. Na základě toho vznikl tv formát 16:9. Nebo jste si dal TV na zeď na výšku? Sakra lidi používejme mozek.

            1. Tak naposledy.
              Štatisticky hovoria: YouTube sleduje majorita

              Tak naposledy.

              Štatisticky hovoria: YouTube sleduje majorita na mob. zariadeniach. Vrtieť mobilom pri sledovani videa je prinajmenšom – otravné.

              Alebo inak. Každý úspešný web magazín je responzívny (možno sa toho dočkáme aj u hybridu). Skúste si prečítať tento článok na smartfóne a počas čítania si postupne púšťajte vieda, tak ako sú radené v článku.

              Chápete?
              Čítate článok, pustíte video, to je nastojáka, nevrtíte mobilom, video skončí, čítate ďalej, nevrtíte mobilom, ten vám nepadá zruky.

              Paráda, nie?

            2. počkajte chlapci, čo riešite nejaký trend?
              Podľa mňa

              počkajte chlapci, čo riešite nejaký trend?

              Podľa mňa vysvetlenie je oveľa jednoduchšie:
              – nešlo o žiaden „umelecký zámer“ v zmysle že by to „autorovi“ takto pripadalo lepšie fitujúce na prezeranie youtube videí na telefone
              – podľa mňa to natočil na výšku z toho dôvodu, že telefón sa lepšie drží vertikálne, že ano. A buď mu to v danom momente nedošlo, alebo to nepovažoval za podstatné (ide o informáciu, nie o krásny záber).

              Ale viem čo myslíš, Martin. Keď pozerám také videá, mám pocit, že mi niekto dal klapky na oči.
              Napriek tomu, je dosť možné, že by som to natočil zrovna tak, a až doma by ma napadlo, že toto nebolo optimálne riešenie.

    1. Mobily držej lidi na výšku. Máme smůlu, tadle země není
      Mobily držej lidi na výšku. Máme smůlu, tadle země není pro starý. :))

      Taky to nenávidím, stejně jako grilování BT sluchátkama s „exluzivním“ zvukem, pidifotky v Instagramu, dálnopisný paznaky a slitý slova v Twitteru, používání tabletu na vejšku a podobný jiný totálně neergonomický debility.

  2. Na to, ze Tesla robi doslova revoluciu v automobilovom
    Na to, ze Tesla robi doslova revoluciu v automobilovom priemysle a ide cestou, ktoru este nikto pred nimi nesiel, si zasluzia obrovsku poklonu a potlesk. Jasne, nejde to bez problemov a kym sa to poriadne zabehne a dostanu sa do ziskovosti, tak to este chvilku potrva. Ale je to len otazka casu a jedine, co by Teslu (a mozno aj SpaceX) mohlo polozit, by bola smrt Elona. Nech by robili cokolvek, on je ten tazny kon a genialny mozog, ktory to cele drzi v chode a nad vodou.
    Mimochodom, moze niekto zacat konecne mazat a blokovat tych debilov, co do diskusii pod prakticky kazdy clanok davaju nejake uplne nesuvisiace offtopic p.coviny??? Akoze koho to doriti zaujima???

      1. Zrovna od Kuka poslední dobou pročítám skoro všechny
        Zrovna od Kuka poslední dobou pročítám skoro všechny odkazy co sem dává. Možná tak jeden z pěti je trochu mimo, ale zbytek alespoň pro mě dost přínosný. A cipiska jsme se už všichni naučili celkem rychle filtrovat, nebo ne? A i on má světlé chvilky, kdy se to dá přečíst 🙂

    1. chudák medvěd,
      nicméně mě globální oteplování vcelku

      chudák medvěd,
      nicméně mě globální oteplování vcelku vyhovuje, nesnáším zimu a jsem rád že už nejsou zimy takové jako dřív, zima podle mně nese jen problémy (topení,bouračky,zlomeniny), ale lyžaři mě asi utlučou čepicema:-)), ale fakt mě nebaví chodit do práce v 50cm hlubokým sněhu v -20 C

        1. Má to jeden háček, díky oteplování už nebudeš mít tu
          Má to jeden háček, díky oteplování už nebudeš mít tu typickou českou krajinu na kterou si zvyklí a rapidně to změní vegetaci i živočišný druhy. Není to o tom, že všechno bude při starém a jen bude tepleji. Všechno je provázaný a asi přibudou i negativní jevy.

                1. aktivisti vás nenechajú – už sme pred viac ako 50rokmi
                  aktivisti vás nenechajú – už sme pred viac ako 50rokmi skúšali zaplaviť ľavú stranu a bolo z toho ***.

          1. Jedna z teorii o rozpustani ladovcov vplyvom globalneho
            Jedna z teorii o rozpustani ladovcov vplyvom globalneho oteplovania pre zmenu hovori aj to, ze to zmeni smery morskych prudov a ze teply Golfsky prud tak neskonci obtekanim severo-zapadnej Europy.

            A tak vplyvom globalneho oteplovania bude paradoxne ochladenie severnej Europy a to aj s ochladenim v nasich krajinach 😉

            V podstate „ani srnky netusia“, aky to bude mat v konecnom dosledku vplyv.

            Nehovoriac o tom, ze pripadna jedena „obycajna“ erupcia vascieho vulkanu prinesie „mensiu dobu ladovu“ a zrazu bude po vsetkych teoriach o globalnom oteplovani 🙂

  3. Tak sna se to podaří a se to pravda.
    Jinak neví někdo,

    Tak sna se to podaří a se to pravda.
    Jinak neví někdo, jaký byl PŮVODNÍ harmonogram? Zdá se mi že před půl , nebo i dřív mluvilo o tom že jej nějak zkracovali. Jestli je to tak, tak by mne zajímalo jestli jsou v původním, nebo ne.

      1. Říkal jsem si že jsem něco takového četl.
        Možná to je

        Říkal jsem si že jsem něco takového četl.
        Možná to je tím zdrojem problémů, pokud by to měli až od r. 2019, pak by to mohli všechno v tichosti odladit, takto je to všechno na očích. Ale ať se jim daří a třeba se jim po naběhnutí výroby podaří dostat alespoň na nulu, když už ne do zisku, bylo by to ale pěkné, kdyby se nakonec celá společnost dostala do zisku a měla z čeho financovat další a další růst. Je tu přece jenom obrovský prostor, i když se pokusí klasické automobilky o EV, pro růst výrobců elektrických aut. Jenom bude zajímavé sledovat která z automobilek na přechod na EV dojede první.

        1. keby to v tichosti odladili do 2019, tak by nebolo v mediách
          keby to v tichosti odladili do 2019, tak by nebolo v mediách niekoľko desiatok článkov o tom, ako Tesla nestíha, slubuje nemožné, atd.

          Toto je skvelá reklama zadarmo. Rok dozadu väčšina bežných ľudí nemali páru o nejakej Tesle, maximálne tušili, že nejaká nová americká automobilka ide vyrábať EVčka, či čo.

          Dnes je pod každým článkom o Tesle stovka „znalcov“, ktorí sú presvedčení, že Musk je hochštapler, šašo, alebo dokonca že celá Tesla je len pyramídová hra.
          Že EVčka (na rozdiel od vodíkových aut) sú slepá cesta, a ekologická katastrofa, atd.

          Ak Tesla prežije, tak sa do pár rokov zbaví značky chronických nestíhačov deadlinov. Ale povedomie o firme ostane.

          Asi ako iPhone – ten je tiež medzi top 3 najhejtovanejšími značkami (spolu s Teslou a Microsoftom), napriek tomu predajú 200 milionov hodne drahých telefonov ročne.

      2. tak uplne povodne sa mala tesla pre masy predevat od roku
        tak uplne povodne sa mala tesla pre masy predevat od roku 2015, ale tak papier znesie. Hlavne nech uz zacnu, kto ma furt cakat.

        Mna mrzi že cena stupla z 31000 Eur na 42000 Eur, nasledne som kupil ine auto a teraz sa risuje že ceny predsa len klesne niekde k 35.000….uvidime či som mal počkat 🙁

Napsat komentář