Elektrický supersport Tachyon Speed: 1250 koní, šest elektromotorů

Tachyon Speed, prototyp elektrického supersportu, který si nechal navrhnout E.ON od společnosti RAESR, má nejen mimozemské vzezření, ale i parametry.

„Hyperauto“ Tachyon Speed má šest elektromotorů a max. rychlost téměř 400 km/h
foto: E.ON

E.ON nedávno spustil globální reklamní kampaň na podporu elektromobility. V doprovodném videu ukázal několik úžasných elektromobilů, včetně zakázkového supersportu Tachyon Speed.

Auto vyvíjí kalifornská společnost Rice Advanced Engineering Systems and Research (RAESR) už od poloviny roku 2012. Připomíná Batmobil nebo stíhačku – z dobrých důvodů.

Cílem vývojářů bylo minimalizovat aerodynamický odpor. I proto zvolili tandemový posez. Přesto je ale tento koeficient na hodnotě 0.39 (Tesla Model S má 0.24)

Kombinovaný výkon šesti (!) elektromotorů je 1250 koní a točivý moment činí 4948 Nm. Karoserie je vyrobena z uhlíkových vláken. Díky tomu auto váží pouze 1338 kg.

Z 0 na 100 km/h zrychlí auto během tří sekund. Z 0 na 193 km/h za méně než sedm sekund. Maximální rychlost je 386 km/h. Jako u každého elektromobilu je však také u Tachyon Speed nejdůležitější dojezd. Ten má v běžném městském provozu činit 241 km.

13 Comments on “Elektrický supersport Tachyon Speed: 1250 koní, šest elektromotorů”

  1. To bude asi odpověď na ty kecy, že ‚Vyrobit elektromobil
    To bude asi odpověď na ty kecy, že ‚Vyrobit elektromobil dokáže přece každý‘.

    Shrneme-li to: po pěti letech vývoje, použití exotických materiálů, nadstandardního počtu motorů a hromadě propálených peněz jsme vyrobili prototyp, který je ve všech parametrech dvakrát horší než naše sériová konkurence.

Napsat komentář