Mercedes-Benz EQA: 60kWh baterie a dojezd 400 km

Daimler představil nový koncept elektromobilu Mercedes-Benz EQA. Uhlazený sportovní hatchback se může pochlubit dvěma elektromotory a celkovým výkonem přes 200 kW.

Koncept elektromobilu Mercedes-Benz EQA je jedním ze zhruba deseti připravovaných nových elektromobilů pro příštích osm let.
foto: Daimler/Mercedes-Benz

Koncept malého elektromobilu Mercedes-Benz EQA spadá pod novou značku EQ určenou pro elektrická auta. Poprvé se ukázal na autosalonu ve Frankfurtu 2017.

Čtyřkolka s jedním motorem vpředu a jedním vzadu nabídne toč. moment 500 Nm a papírový dojezd 400 km. Reálný dojezd lze tedy očekávat do 350 km. Zrychlení 0-100 km/h zvládne pod 5 sekund.

Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz EQA
foto: Mercedes-Benz

Rozměry konceptu sportovního elektromobilu jsou 4285 x 1810 x 1428 mm, rozvor úctyhodných 2729 mm. Baterie je umístěna v podvozku a vyrábí ji samozřejmě dceřinka Deutsche Accumotive.

27 Comments on “Mercedes-Benz EQA: 60kWh baterie a dojezd 400 km”

  1. „Na shromáždění v německém Emdenu natvrdo řekli, že
    „Na shromáždění v německém Emdenu natvrdo řekli, že nám vezmou Superb a nechtějí, abychom dělali elektromobily.

    ekonomika.idnes.cz/skoda-superb-presun-vyroby-odbory-d59-/ekoakcie.aspx?c=A171123_093326_eko-doprava_fih

    JEŠTĚ MÁTE GERMÁNA ZA KÁMOŠE ?? :))))

      1. Odboráři ve Škodě hrozí největší stávkou v historii
        Odboráři ve Škodě hrozí největší stávkou v historii Česka, zastavit výrobu by mohli až na tři týdny

        byznys.ihned.cz/c1-65965630-odborari-ve-skode-hrozi-nejvetsi-a-nejdrazsi-stavkou-v-historii-ceska-zastavit-vyrobu-by-mohli-az-na-tri-tydny

        1. co sem říkal :))) „Firma se údajně o zaměstnance
          co sem říkal :))) „Firma se údajně o zaměstnance nezajímá“ jsou to votroci !! jen je vysávají, dodneška tj 10 let nevyřešili dopravu zaměstnanců na pracoviště po areálu, žádný usnadnění práce ale naopak, furt jim jen víc a víc přikládají, chtějí je zavařit šmajdaly starý český ků :)) Pro germána nebude čech nikdy roven 😉

              1. Auta z Česka jsou podprůměrně spolehlivá, ukázala
                Auta z Česka jsou podprůměrně spolehlivá, ukázala statistika. Nejlépe si vedly dva modely z TPCA, Škoda Octavia nedopadla dobře

                také podle toho pak kvalita a spolehlivost vypadá v reálu

                auto.ihned.cz/c1-65965680-auta-z-ceska-jsou-podprumerne-spolehliva-ukazala-statistika-nejlepe-dopadly-dva-modely-tpca-spatne-dopadla-skoda-octavia

                1. Souhlas a nejvíc se tam samozřejmě serou ty falšovaný
                  Souhlas a nejvíc se tam samozřejmě serou ty falšovaný germánský motory, bez kterých by Škodovky měly o 80% poruch méně.

                2. Motor z favorita by to jasne zlepsil.
                  mel jsem Octavii Combi I

                  Motor z favorita by to jasne zlepsil.
                  mel jsem Octavii Combi I 81kW TDI koupenou v Holandsku. Kvalita byla mnohem lepsi nez podobna koupena v CR. Mimochodem byla levnejsi nez v CR. Cesko je nenarocny trh a i cesky vyrobci dodavaji na nas trh jen to nejnutnejsi. kdo by se divil pri pohledu na prezidenta a (budouciho) premiera, takovy narod je absolutne nenarocny.

            1. no jistě, vražedný tempo zvládají jen mladíci 20-30 na
              no jistě, vražedný tempo zvládají jen mladíci 20-30 na linku a pár holek co sní může zakšuftovat aby se tolik nenadřely 😉 Jinak nejtvrdší práci místo robotů Kuka samozřejmě zastávají €jroobčané třetí kategorie 😉 Takže asi tak o tom co je „české“ to je hezké 😉 Jen nechápu proč navíc česká vláda zatěžuje ještě celý prostý český lid tím sajrajtem, nebo ho zaprodala??

            2. Je pekné ako ostatné národy Európy tj. Slovensko,
              Je pekné ako ostatné národy Európy tj. Slovensko, Bulharsko, Rumunsko atď, berieš ako odpad a háveď. Pritom v krajinách západnej EÚ i Čacháčci sú póvl… Keď sa nebudeme my z východu navzájom rešpektovať a podporovať, myslíte, že dôjde k nejakej zmene ich správania k nám??V našej firme robí polovica Čächáčkov a to mám si zakaždým na niektorého z nich pľuvnúť len preto, že pracujú za menej ako chcú domáci? U nás zarobia o pätinu lepšie ako u vás a naši pomaly poodchádzali niekam inam! Tak zo sto, číslovkou pre pochopenie 100 zamestnancov 47 z ČR, 22 SR, 11HR a ďalej Srbi, Poliaci a Slovinec. Sa uvedom čo píšeš.

  2. sááákra kupéčko jen 2 dveře, ideální rodinný vůz
    sááákra kupéčko jen 2 dveře, ideální rodinný vůz :))) takový uhlázaný teploučký méďa :))) a navíc jen koncept 2017?? ted nedávno jsem potkal mercedes vněm bloncka značku měl XXX 66666 :))) háreháre kraksna soudruzi :DDD

    youtube.com/watch?v=0it7w7ah55k

    At žije TESLA na kterou zamindrák germán Méďa prostě NEMÁ :)))

        1. To tipujete špatně. Leaf 2 se 40kWh baterií stojí 990
          To tipujete špatně. Leaf 2 se 40kWh baterií stojí 990 tisíc. Leaf 2 se 60kWh bude cca za 1,2 mil. A tím pádem Mercedes nemůže být za stejně nebo míň. Takže 1,6 mil. Kč rozumně vybavený.
          A to je pořád jen úroveň A classe.

Napsat komentář