Volkswagen využije kvantové počítače pro zlepšování baterií i výzkum AI

Volkswagen a Google, oba giganti ve svých odvětvích, oznámili nové partnerství. To se zaměření na řešení optimalizace dopravy, umělou inteligenci a vývoj nových typů baterií za pomoci kvantových počítačů.

Kvantové počítače mají potenciál změnit celou řadu odvětví. Podaří se Volkswagenu je ve spolupráci s Google prakticky využít?
foto: Volkswagen

Koncern Volkswagen nedávno ohlásil obří investice do elektromobility v řádu desítek miliard eur. Už za osm let chce mít čtvrtinu prodaných aut „v elektřině“.

Vědci z IT laboratoří Volkswagenu v San Francisku a Mnichově budou přímo spolupracovat se svými protějšky v Google. Společně budou vyvíjet nové simulace a algoritmy určené pro kvantový počítač Google.

Spolupráce obou gigantů byla aktuálně ohlášena na technologické konferenci Web Summit 2017 v portugalském Lisabonu. Tři hlavní oblasti, ve kterých chce Volkswagen posunout výzkum, jsou umělá inteligence, nové materiály pro pokročilé baterie a optimalizace dopravy.

Volkswagen je první automobilkou, která se rozhodla technologii kvantových počítačů prakticky využít. Už v březnu 2017 dokončila první výzkumný projekt tohoto typu: optimalizaci dopravního toku 10 000 taxiků v čínském Pekingu.

tisková zpráva

16 Comments on “Volkswagen využije kvantové počítače pro zlepšování baterií i výzkum AI”

  1. Jinak veškerá ta data na umělou inteligenci i optimalizaci
    Jinak veškerá ta data na umělou inteligenci i optimalizaci dopravy jim přebere a dříve využije Google se svým Waymo a Liftago, takže by měli konkurentovi raději platit peníze na řešení problémů těmi kvantovými počítači jen v té oblasti baterií, kde můžou požít patenty.

        1. Kedze ani ja neviem fundovane odpovedat, zacitujem aspon
          Kedze ani ja neviem fundovane odpovedat, zacitujem aspon dsl.sk.
          „Kvantový počítač uskutočňuje svoje výpočty nad stavom reprezentovaným viacerými kvantovo previazanými qubitmi, N qubitmi. Vďaka kvantovým vlastnostiam sa operácie nevykonávajú nad jedným N-bitovým číslom ale naraz nad priestorom všetkých možných 2 ^ N hodnôt stavov. Výpočty v prípade mnohých algoritmov tak môžu byť exponenciálne rýchlejšie ako algoritmy na súčasných počítačoch.“

    1. Jestli myslíte tu novou od eonu, tak včera jsem jel okolo a
      Jestli myslíte tu novou od eonu, tak včera jsem jel okolo a vypadá to, že nabíječka je funkční – displeje ukazují a reagují. Nově budované parkoviště, u kterého má nabíječka fungovat, ještě hotové není, takže zatím je nabíječka za zákazem vjezdu. Ale projet se to dá a v případě nouze by se tam asi dalo i nabíjet.

        1. Fotky jsou na
          Fotky jsou na vebu.

          https://www.google.cz/search?client=ms-android-samsung&source=android-browser&dcr=0&ei=RjUDWvKrGcP-aJKvkAg&q=pisek+nabijeci+stanice+e+on&oq=pisek+nabijeci+stanice+e+on&gs_l=mobile-gws-serp.3..33i21k1.155131.157712.0.158705.6.6.0.0.0.0.372.1052.0j4j0j1.5.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.5.1049…0i22i30k1j33i160k1.162.JBy8UxudG1U#fpstate=lie

          Aha, nevím jak ten odkaz zmenšit, snad to bude fungovat.

Napsat komentář