Volvo představuje Polestar, konkurenci pro Tesla Model 3

Automobilka Volvo se zavázala, že do dvou let skončí se čistě spalovacími auty. Nyní představilo nový plug-in hybrid a ohlásilo elektromobil Polestar, který chce jít přímo proti Tesla Model 3.

Volvo Polestar 1 plug-in hybrid
foto: Volvo

Plug-in hybridní sportovní dvoudveřové kupé Volvo Polestar 1 nabídne výkon 600 koní a točivý moment 1000 Nm. Čistě na elektřinu má ujet vynikajících 150 km NEDC.

auto Volvo Polestar 1 plug-in hybrid

foto: Volvo

auto Volvo Polestar 1 plug-in hybrid

foto: Volvo

Polestar 1 se bude vyrábět v nové továrně ve městě Čcheng-tu od poloviny roku 2019. Ve stejné továrně se později začne vyrábět také menší Polestar 2, což už bude čistý elektromobil.

auto Volvo Polestar 1 plug-in hybrid

foto: Volvo

auto Volvo Polestar 1 plug-in hybrid

foto: Volvo

Půjde o první produkční elektromobil skupiny Volvo. Polestar 3 pak bude plně elektrické SUV, ale žádné podrobnosti o něm zatím nejsou známy.

auto Volvo Polestar 1 plug-in hybrid

foto: Volvo

Mezi roky 2019 a 2021 chce Volvo představit celkem pět nových elektromobilů. Mateřská čínská společnost Geely chce proto do Volva investovat 640 mil. eur.

tisková zpráva

40 Comments on “Volvo představuje Polestar, konkurenci pro Tesla Model 3”

      1. ak od februara 2017, tak ano moze byt. To uz su vyladenejsie
        ak od februara 2017, tak ano moze byt. To uz su vyladenejsie verzie kde uz odstranili vela predoslych problemov. Verzie 2016 nemaju certifikovane napr. ani android auto. najdite si clanok s nazvom : Volvo XC90 Android Auto Lawsuit Says Systems Aren’t Compatible.

  1. „…primo proti Tesle 3..“ ???? Co to je za vyrazivo ? Musk
    „…primo proti Tesle 3..“ ???? Co to je za vyrazivo ? Musk dal uz davno vsechny patenty Tesly k dispozici a bude jedine rad, kdyz se bude vyrabet cim dal vice el.aut . Tady nejsme v ringu, ale na webu podporujicim EV. Takze snad..“ vedle Tesly 3.. “ bych rekl..Nedelejme ze vseho za kazdou cenu senzaci…

    1. Tesla nedala k dispozici jediný opravdový patent z kterého
      Tesla nedala k dispozici jediný opravdový patent z kterého by se jinak když tak dali vybírat poplatky.
      Naopak prasácky se snaží pod patentem mít jednoduchý vzor pro svou zástrčku, který nikomu nedá, aby si mohla vybudovat maximálně monopolní nabíječky v severní Americe.

      1. Proč by ne?
        Patří pod jednu z velkých čínských

        Proč by ne?
        Patří pod jednu z velkých čínských automobilek, a Čína jim může vytisknou na investiční půjčky prachů kolik budou chtít. Čína plánuje se teď 20 let zadlužovat alespoň tak jako Západ za minulých 60 let dohromady.

          1. A vy znáte cenu TM3 pro Evropu? Dolar je sice dole, ale po
            A vy znáte cenu TM3 pro Evropu? Dolar je sice dole, ale po napočítání dovozních cel bude základ nejméně na milionu Kč. Nejméně! Nicméně mezi TM3 a tímhle Polestarem může konkurenci vidět snad jen děcko, hrající si s angličáky na koberci:-)

                1. Kancelářskej displej v autě je blbost, ale alespoň jsou v
                  Kancelářskej displej v autě je blbost, ale alespoň jsou v tom první. Krájet buřty pujdou na tom kusu kuchyňský linky, doufám, že to mexikánci přišroubovali, protože oni šrouby většinou zatloukají 🙂

                2. A co jinýho tam cheš taky dělat když tě to má vozit
                  A co jinýho tam cheš taky dělat když tě to má vozit samo? :)))
                  By se ti evidentně zhroutilo ego, kdy by si v tom jezdil. 😀

                1. Pokud tim „skoro nekompletuje“ mylis kompletuje, tak mas
                  Pokud tim „skoro nekompletuje“ mylis kompletuje, tak mas pravdu 😀

  2. Polestar 1 v hybridní verzi bude stát odhadem tak kolem 4
    Polestar 1 v hybridní verzi bude stát odhadem tak kolem 4 mega. Karbonová karosérie, 36 kWh baterie, dva elektromotory, jeden generátormotor, jeden spalovák, k tomu planetová převodovka, která to dá všechno dohromady… Bude se to určitě prodávat jako housky. Nevěřím, že se Volvu podaří vyrobit konkurenta Modelu 3. Rozhodně ne za stejnou cenu.

Napsat komentář