Renault bude vyvíjet vlastní baterie pro domácnosti

Renault zakládá vlastní energetický start-up Renault Energy Services. Ten bude vyvíjet vlastní domácí baterie a další řešení pro chytré sítě.

Bylo načase. Kdekterá automobilka už dnes vlastní domácí baterie vyrábí, od Tesly přes Daimler po Nissan. Renault, který funguje v alianci Renault-Nissan-Mitsubishi, se konečně přidává do party.

Nová firma Renault Energy Services se bude mimo jiné zabývat technologiemi Vehicle to Grid a vývojem velkých bateriových úložišť pro domácnosti i průmysl.

Renault má k této službě tu nejlepší pozici. Především proto, že jeho elektromobil Renault Zoe patří v Evropě k nejprodávanějším.

Navíc nabízí jako jedna z mála automobilek u svých elektromobilů pronájem baterie. Díky tomu se mu časem sejde nemalé množství mírně degradovaných baterií, stále použitelných právě pro aplikace typu úložišť.

Aktuálně navíc Renault investoval do nizozemského start-upu Jedlix. Ve spolupráci s ním pouští na trh novou mobilní aplikaci Z.E. Smart Charge, která optimalizuje nabíjení elektromobilů ku prospěchu uživatele.

tisková zpráva

16 Comments on “Renault bude vyvíjet vlastní baterie pro domácnosti”

  1. denaturák stačí v plechovom hrnku zapáliť a po chvíli
    denaturák stačí v plechovom hrnku zapáliť a po chvíli pricapiť „deklo“m. je jedno, či si na kocku cukru kvapneš alpu, či kolínsku, všetko je so základom KONZUMNÉHO LIEHU. kapišto?
    a iba hlupáci nerozoznajú medzi pôvodným (pôvodný obal bez prekladu) a „exportom“ pre iné krajiny s popiusom v „ich reči“.
    a sprostým budú politici tlačiť kaleráby (brukve) do hlavy akú majú o nich starosť.

  2. To je pravda, že tých batérií budú mať asi dosť a to
    To je pravda, že tých batérií budú mať asi dosť a to ani nie zadarmo, ale už minimálne 3x zaplatené napr. v Kangoo ZE alebo Fluence. Svojich zákazníkov na prenájme ošklbali ako to len šlo. Takže na tom zarobili minimálne 3krát a ešte im aj zostanú baterky. Takýto odrb môže vymyslieť iba aliancia Renault-Nissan, ktorí sa tvária, že podporujú rozvoj elektromobility ale v prvom rade sa snažia, čo najviac ošklbať tých, ktorím na tom naozaj záleží. A to zákazníkov.
    To je hnus…

                1. Francouzi to dělají. V Německu, prodávají nová auta
                  Francouzi to dělají. V Německu, prodávají nová auta Nissan Leaf s výraznou slevou a všechny jsou bez baterie.

                2. Pro Čecha je s pronájmem baterie provoz moc drahý.
                  Pro Čecha je s pronájmem baterie provoz moc drahý.

                3. To je relativní. Pokud mi někdo nabídne, že budu platit
                  To je relativní. Pokud mi někdo nabídne, že budu platit 2000 měsíčně pronájem baterie, nechám si auto 4 roky, které koupím levněji o 150 tis. a zaplatím za baterii pouze 100 tis. Chápu, že obecně Češi si neraději něco pronajímají, mě to nevadí.

                4. Tak zrovna Nissan Leaf se v DE prodava skoro vyhradne s
                  Tak zrovna Nissan Leaf se v DE prodava skoro vyhradne s baterii. Renault ZOE donedavna vyhradne bez baterky. To byl podle meho ten duvod, proc se ZOE neprodavala v CR a na vychode. Pro info. ZOE je zenskeho rodu 🙂

                5. mimochodem ZOE je cizi slovo, to se nesklonuje. Jinak bych to
                  mimochodem ZOE je cizi slovo, to se nesklonuje. Jinak bych to videl na domaci trh pro ZOE, tak CR je mimo hru, akorat ti Nemci to vyhrali 🙂

  3. off
    Velmi názorná studie, která na míře zašpinění

    off

    Velmi názorná studie, která na míře zašpinění peří ptáků sazema z pálení uhlí ukazuje rozdíl ve zněčištení v průběhu století.
    ‚Sooty birds‘ reveal hidden US air pollution
    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-41557157

    V 75 % vzorků medu z celého světa se našli insekticidy a pesticidy …
    Pesticides linked to bee deaths found in most honey samples
    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-41512791

Napsat komentář