Toyota na autosalonu v Tokiu poprvé představí hybridní Tj Cruiser

Toyota chce na 45. ročníku tokijského autosalonu poprvé představit svůj nový koncepční vůz Tj Cruiser z kategorie crossoverů.

Koncept Tj Cruiser je ukázkou „harmonického spojení prostorné skříňové dodávky a robustního designu SUV“. Co to znamená? Pořádně velké auto.
foto: Toyota

Model Tj Cruiser byl navržen pro řidiče vyznávající životní styl, který zahrnuje práci v kombinaci se zábavou ve volném čase.

Písmeno „T“ v označení Tj Cruiser představuje „Toolbox“ (skříňka na nářadí), s poukazem na to, že vůz spolehlivě poslouží jako pracovní nástroj, zatímco „j“ znamená „joy“ (radost, potěšení).

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

Název „Cruiser“ používá Toyota již tradičně pro svá SUV, přičemž zde má vyjadřovat dynamický potenciál vozidla. Sedadla je možné sklápět zcela do roviny, a tak Tj Cruiser snadno pojme nejrůznější outdoorové vybavení a zároveň dovoluje převážet dlouhé předměty, jako např. třímetrový surf nebo jízdní kolo.

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

Design

Z kabiny hranatých tvarů, připomínajících dodávku, vyzařuje vysoká užitná hodnota. Robustní zavěšení a velká kola o rozměrech 225/50 R20 (vídaná u vozů SUV) ladí se smělými tvary čelní partie.

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

Tj Cruiser představuje novou kategorii spojující výhody dodávky s přednostmi vozů SUV.
Na kapotě, střeše a blatnících jsou použity materiály se speciální povrchovou úpravou odolávající škrábancům i nečistotám, které spolehlivě ochrání i v případě nechtěného střetu s různými překážkami.

Vnitřní prostor

Přední i zadní sedadla je možné sklápět do úplné roviny, a převážet tak dlouhé předměty.
Na zadní straně sedadel a na panelech zavazadelníku najdeme upevňovací prvky ke snadnému ukotvení nejrůznějších předmětů, od malých balíčků až po velký náklad.

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

Velký nakládací otvor na zádi vozidla navíc usnadňuje nakládání a vykládání velkých předmětů, např. jízdních kol. U sedadla přímo za řidičem lze navíc vyklopit nahoru sedák, a vytvořit tak další místo k uložení nákupu nebo jiného zboží.

Velký otvor posuvných dveří dovoluje snadné nakládání a vykládání velkých předmětů z boku vozidla, resp. snadné nastupování a vystupování všech členů rodiny.

Očekává se využití platformy TNGA příští generace. V plánu je pohon o obsahu 2,0 litru + hybridní soustava. Auto bude také využívat pohon předních/všech kol.

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

auto Toyota Tj Cruiser

foto: Toyota

45. ročník mezinárodního tokijského autosalonu se koná od 25. října do 5. listopadu v prostorách výstavního centra Tokyo Big Sight v pobřežní oblasti města Tokio.

Rozměry

Délka: 4300 mm
Šířka: 1775 mm
Výška: 1620 mm
Rozvor náprav: 2750 mm
Počet míst: 4

tisková zpráva

12 Comments on “Toyota na autosalonu v Tokiu poprvé představí hybridní Tj Cruiser”

  1. To je auto, které je určeno pro ty, kteří si místo
    To je auto, které je určeno pro ty, kteří si místo osobáku pořídí náklaďák. A pak se s takovou krávou snaží zaparkovat blondýna u obchoďáku na místě určeném pro rodiny s dětmi a strašně se diví a je nevrlá, že se tam nevejde. Jak říkám, auto jak kráva, další v něm, spotřeba taky jako kráva… a ten hybrid už to nezachrání.

  2. Co to je?I? Novej obrněnec pro ISIS nebo autobus na svoz
    Co to je?I? Novej obrněnec pro ISIS nebo autobus na svoz ISISáků do mešity? Akorát si dozadu štetkou domalujou velkej nápis TOYOTA a hurá na frontu.
    Auto s aerodynamickým odporem cihly a valivým odporem jako Hummer?? Todle má být auto pro udržitelnou budoucnost? Tak to si vetkněte do zadele.

Napsat komentář