Renault v Madridu rozjel sdílení 500 elektromobilů

Renault Zoe patří mezi nejprodávanější elektromobily v Evropě. Francouzská automobilka Renault nyní v Madridu rozjela jejich sdílení.

Služba Zity v Madridu nabídne ke sdílení 500 elektromobilů Renault Zoe
foto: Renault

Už během letošního října by mělo být v hlavním městě Španělska k dispozici 500 elektromobilů Renault Zoe ke sdílení. Nová služba se jmenuje „Zity“. Před časem si zase Madrid objednal 15 dvanáctimetrových elektrických autobusů.

K zapůjčení a sdílení budou nejnovější verze elektromobilů Renault Zoe s 41kWh baterií a NEDC dojezdem 400 km (reálně kolem 300 km). Madrid se tímto krokem snaží mimo jiné přispět k lepší kvalitě ovzduší.

16 Comments on “Renault v Madridu rozjel sdílení 500 elektromobilů”

  1. jak uz nekdo psal u ioniku, tak trosku zacina byt jasne, proc
    jak uz nekdo psal u ioniku, tak trosku zacina byt jasne, proc nejsou kusy na prodejnach. ;o) Jsem zvedavej kde vsude se jeste objevi tyto sluzby po cele Evrope. Jestli do kazdeho velkeho mesta pujde 500 zoe a 100 ioniku, tak bude chvilku trvat nez se dostane do prodejen.

    1. jj 2017 začíná invaze elektromobilů ve velkým do
      jj 2017 začíná invaze elektromobilů ve velkým do Západní €jropy a hned potom 2018 začíná import dízlpopelnic ve velkým do Východní €jropy …. ale pozor!! Tentokráte 7dmi letých s DPF tzn že je to pro čecháčky s 15cti letýma dízlpopelnicema bez DPF POSITIVUM :))))))))))

    2. Renault ZOE se da koupit v DE bez problemu. Akorat v CR a
      Renault ZOE se da koupit v DE bez problemu. Akorat v CR a vychdni Evrope se neda koupit. Frantici nezapomeli ze Skoda sla pod VW a nedostal ji Renault. Nebo spis ze by se promajate baterky pro ZOE nejak ztatily a Renault by je uz nikdy neuvidel. Cesko je proste porad jeste divoky vychod.

            1. To urcite ne. Dosud se baterka vyhradne pronajimala a to byl
              To urcite ne. Dosud se baterka vyhradne pronajimala a to byl ten duvod proc se v CR a jinde na vychode neprodaval. Renault povazoval vychodni Evropu jako riziko, ze by se ty baterky ztratily. Ted kdyz se R uracil baterky prodavat, tak se bude prodavat cele auto i tady.

        1. v CR se zda, ze se prodavat ani nebude. Zkousim cas od casu
          v CR se zda, ze se prodavat ani nebude. Zkousim cas od casu tiskove oddeleni Renaultu a odpoved nejdrive, ze ve 2Q/2017. Kdyz nic neprislo, tak zase dotaz – odpoved, ze to resi. Dalsi odpoved, ze je problem kdo to bude servizovat, ze dealerum se do toho nechce – na dotaz, zda by jim to naaaahodou nemohl importer nakazat, ze jinak jim sebere licenci uz odpoved zadna. Vysledek. Ticho po pesine. Chtel jsem dotaci na EV, ale chci neco s vetsim dojezdem. Na dotaci se musi udelat vyberko a tak by se mi do nej musel prihlasit nejaky dealer z ciziny. Zkousel jsem u hranic Rakousko a Nemecko a vsichni mi odpovedeli, ze mi na to prdi, delat nejaky vyberko. ;o)

          1. Pokud jde o výběrové řízení, nedělá ho žádný
            Pokud jde o výběrové řízení, nedělá ho žádný dealer, ale nejlíp tvůj právník. Pravidla si nastavíš podle sebe, pošleš poptávku komu ty chceš a klidně i dovozci aut ze zahraničí, takže se to auto ani nemusí prodávat v česku. A proč si neobjednáš Leaf 2.0 ten má stejnou baterku jako Zoe a je prostornější?

            1. V dobe dotaci pro firmy se slusnymi parametry se Leaf 2.0
              V dobe dotaci pro firmy se slusnymi parametry se Leaf 2.0 neprodaval. Jediny co se prodavalo byl ZOE. Vse ostatni melo 24kwh baterku. Taky bylo chytry vypsat dotaci, kdyz nebylo co kupovat. Pujdu do neceho z Leaf 2.0, zoe, ampera jako druhe auto na jizdy po jihoceskem kraji. Jak se zada o dotaci vim, a zda to nebylo z prispevku patrne, tak jsem chtel prave poptat dealery za hranicema (do vyberka se muze prihlasit kdokoli a ani auto nemusi byt jeste v prodej. Vycerpani dotace bylo myslim do 2019, takze teoreticky jsem mohl poptat i Teslu3, ale to se v te dobe ani nevedelo kolik bude stat. Poptavejte a nechavejte si delat nabidku na neco co se jeste neprodava ;o) Leaf 2.0, tesla3, eampera, …). Ani jeden nemel zajem mi nejakou nabidku pro dotaci zpracovavat. Rekl, ze mam prijet auto si koupit na prodejne. ;o)

Napsat komentář