Škoda Auto připravuje nové elektromobily včetně Felicie

Britský magazín AutoExpress přinesl podrobnou zprávu o plánech Škoda v oblasti elektromobility. Ty zahrnují mimo jiné SUV, hatchback a další vozy.

Futuristický interiér studie elektromobilu Škoda Vision E
foto: Škoda Auto

Prvním elektrifikovaným vozem se značkou Škoda bude plug-in hybridní Superb založený na technologii Volkswagen Passat GTE. Na trh půjde už za dva roky.

Na letošním autosalonu ve Frankfurtu se objevila vylepšená studie elektromobilu Škoda Vision E. Výrobní verze půjde na trh v roce 2020 a půjde o v pořadí třetí model koncernu Volkswagen na platformě MEB (po Volkswagen I.D. a Audi e-tron).

Podle magazínu AutoExpress bude mít značka Škoda s ohledem na elektromobilitu stejnou prioritu jako německé značky. Je totiž klíčová především na čínském trhu.

Magazín dále píše, že krátce po Vision E půjde na trh také luxusní plně elektrické SUV, velikostně někde mezi novými modely Kodiaq a Karoq. Mohl by se jmenovat „Amiq, Eliaq nebo Anuq“ a stát bude hodně přes 1,25 milionu korun.

Na opačné straně cenového spektra by pak měla Škoda začít vyrábět také malý plně elektrický hatchback. Už se spekuluje o tom, že se s ním vrátí název Felicia, sesterský vůz elektromobilu Volkswagen I.D.

Velikostně má být někde na úrovni Rapid Spaceback, cenově pak kolem 750 000 Kč. Do roku 2025 by pak Škoda měla vrhnout na trh ještě dva další elektromobily – crossover a sportovní kupé, dost možná inspirované legendární Škodou 110R.

25 Comments on “Škoda Auto připravuje nové elektromobily včetně Felicie”

  1. Nissan leaf2. Ohlasena cena zaklanej verzie 36100€. Dost
    Nissan leaf2. Ohlasena cena zaklanej verzie 36100€. Dost velke navysenie ceny. A to neratam 7000€ zlavy na tento rok. Uz to vyzeralo, ze sa sareho leafa neoplati kupit. Ale 10000€ navyse je na zvazenie…. Pre mna celkom sklamanie. Cakal som zaklad okolo 32000. Kurna vsetci hovoria o zlacnovani elektromobilov a furt je to drahsie a drahsie.

    1. Podle mě asi myslí cenově dostupný, ale s velkým dojezdem
      Podle mě asi myslí cenově dostupný, ale s velkým dojezdem 500 Km+. Pro drtivou většinu lidí je dnešní leaf za 750 tis. s dojezdem reálně kolem 150 Km jen takovou technickou perličkou.
      Pokud za tu samou cenu bude za tři roky auto s 3x takovou kapacitou baterie, tak už se dá mluvit o tom že by se to mohlo masově prodávat.

      1. Základní parametry auta, které si představuje běžný
        Základní parametry auta, které si představuje běžný český řidič jsou:

        1. Dojezd do Chorvatska na jedno nabití
        2. Vzhled na úrovni prémiových aut
        3. Cena 400 tis.
        4. Záruka na baterii 300 tis. km.

        Pokud bude každých 30 km nabíjecí stanice, tak už pomalu budou docházet našim řidičům argumenty proč nekoupit…..

  2. prý „už za dva roky“. Hehe. Jakože už za dva roky bude
    prý „už za dva roky“. Hehe. Jakože už za dva roky bude Superb hybrid pro debily v ČR zkousnutelný? A to bude první jakože elektrický model? A opravdu elektrický v nedohlednu? No tak to holt i čínští výrobci to tu zaplaví elektromobily dříve než zdejší automobilka. Budiž ji země lehká. Měli by začít trénovat skoky do rakve. Ale krátkodobý zisk si akcionáři ještě užijí.

Napsat komentář