Mercedes otevřel rezervace na nový SUV elektromobil Generation EQ

Značka Mercedes-Benz otevřela v Norsku možnost rezervací nového elektrického SUV se značkou Generation EQ. První dodávky auta se očekávají v roce 2019.

Mercedes-Benz Generation EQ má nabídnout zrychlení 0-100 km/h do pěti sekund
foto: Mercedes

Mercedes-Benz Generation EQ (možná ponese označení EQ C) bude prvním zástupcem nové řady elektrických aut. Se 70kWh baterií a výkonem 300 kW (dva elektromotory, pohon všech čtyř kol) má nabídnout dojezd 500 km NEDC.

Rezervovat je možné díky vratné záloze 20 019 NOK, v přepočtu asi 50 000 Kč. Nikdo přitom zatím přesně neví, jak vlastně auto bude ve finále vypadat, známý je zatím jenom koncept.

Ví se ale, že Mercedes už své plně elektrické SUV s hmotností kolem dvou tun stojící přímo proti Tesla Model X už pilně testuje. Všechny vozy nové řady EQ se budou vyrábět v německé továrně Sindelfingen, kde se momentálně vyrábí třídy S a E.

Nová podznačka EQ se bude skládat minimálně z modelů EQ A, EQ C (ten, který je možné si nyní v Norsku rezervovat), EQ E a EQ S. Model EQ A už se představil na letošním autosalonu ve Frankfurtu.

InsideEVs

12 Comments on “Mercedes otevřel rezervace na nový SUV elektromobil Generation EQ”

  1. 70kWh bude za dva roky na takové auto už vcelku málo.Nevim
    70kWh bude za dva roky na takové auto už vcelku málo.Nevim jestli má pak slíbeno lvl5 autonomii, ale i tak bych to viděl těsně pod 3mice, takže žádná nášivka ale Leafu nebo model3 to nebude. Čekám že prodají jen pár tisíc kusů.

    1. Ve statisticích objednávek to jistě nebude, ale desítky
      Ve statisticích objednávek to jistě nebude, ale desítky tisíc před objednávek má Mercedes i na některé modely se spalovací technikou, dá se tedy očekávat že je bude mít i u elektromobilů. U luxusních nebo sportovních aut není vratná záloha ničím výjimečným i roky dopředu, u některých limitovaných modelů se jedná o zálohy nevratné a v řádu statisíců. Kupříkladu na Porsche 911 GTS a Turbo se u každé generace čeká více než 18 měsíců a nevratná záloha je 20% ze základní ceny vozu.

        1. Mercedes chce uvést za 2 roky 5 let staré auto s menší
          Mercedes chce uvést za 2 roky 5 let staré auto s menší baterii, s menším výkonem, tedy i s daleko menším dojezdem než současná konkurence. Tak to je přímo genitální nápad. Blahopřeji. :-)))

          Jediné co to auto má „lepší“ je ta značka na kapotě, pověst německého auta a o milimetr menší spára mezi plechy :-)))

          A to nepočítám problémy s nabíječkami.

          A to se vyplatí milý Watsone.

Napsat komentář