Autosalon IAA Frankfurt 2017: Audi Elaine je robotický elektromobil s dojezdem 500 km

Audi si pro letošní autosalon IAA ve Frankfurtu připravilo dva plně elektrické koncepty. Tím prvním byl Audi Aicon, tím druhým je crossover Elaine.

Audi Elaine koncept elektromobilu Autosalon IAA Frankfurt 2017
foto: Audi

Pokud je Audi Elaine mnohým z vás povědomý, jste na správné stopě. Už v dubnu totiž německá značka vůz ukazovala na autosalonu v Šanghaji jako E-Tron Sportback.

Se slibem, že auto s dojezdem 500 km (NEDC) půjde do prodeje v roce 2019. Tento slib, spolu s výkonem 320 kW (370 kW se zapnutým módem boost) a zrychlením 4,5 sekundy z 0 na 100 km stále platí – ovšem pouze pro verzi E-Tron Sportback.

Ve Frankfurtu auto dostalo navíc do vínku ještě autonomní řízení úrovně 4. Tedy takové, při kterém umělá inteligence zastane většinu úkolů v téměř každém prostředí.

tisková zpráva

15 Comments on “Autosalon IAA Frankfurt 2017: Audi Elaine je robotický elektromobil s dojezdem 500 km”

    1. To znamená my máme hotovou konstrukcii a chemii baterky, vy
      To znamená my máme hotovou konstrukcii a chemii baterky, vy sežeňte pozemek, postavte haly, naplňte to stroji a technologii, sežeňte lidi, zajistětě logistiku, taky sežeňte nějaký kačky vod vlády a pak nám to lifrujte ať to lítá?
      Moje laická představa…
      To jsem zvědav, kde a kdy to postavěj a jak velký to bude?

      1. No muj odhad je ze kdyz konci akuma a vedle uz je vsude
        No muj odhad je ze kdyz konci akuma a vedle uz je vsude rozlezla skodovka s tou laboratori na motory tak muzou koupit halu te akumy ktera stejene konci a rozjet tam tu vyrobu a jeste ma skodovka udajne dalsi pozemky.Takze se uvidi a jaka faze vyroby to bude to se nevi..Druha otazka je az se zase vyleje Jizera aby jim to tu halu nesplachlo jako česanu pred x lety 🙂

Napsat komentář