Britská královská pošta představila novou elektrickou dodávku

Britská královská pošta Royal Mail provozuje flotilu asi 49 000 vozidel. Ve spolupráci se společností Arrival nyní představila koncept elektrické dodávky.

Nové elektrické dodávky Britské královské pošty spojují estetiku minulosti s nejnovějšími technologiemi elektrického pohonu
foto: Royal Mail

Poštovní služby celého světa postupně konečně začínají chápat výhody elektromobilů. Premiantem je v tomto ohledu pošta německá, která si sama vyrábí elektromobily StreetScooter.

Britská královská pošta aktuálně představila novou plně elektrickou dodávku, vyvinutou ve spolupráci s firmou Arrival. V první fázi bude zkoušet tři verze, které budou převážet poštu mezi londýnskými distribučními centry.

Prototyp plně elektrické poštovní dodávky Britské královské pošty

Prototyp plně elektrické poštovní dodávky Britské královské pošty
foto: Royal Mail

Společnost Arrival, původně známý jako Charge Auto, tvrdí, že elektrododávky pro britskou poštu jsou vyrobeny z „revolučních ultralehkých kompozitních materiálů“. Tato a další optimalizace umožňují elektrododávkám dojezd v městských centrech až 160 km.

Elektrododávky britské pošty jsou k dispozici ve třech variantách

Elektrododávky britské pošty jsou k dispozici ve třech variantách
foto: Royal Mail

Dodávky jsou k dispozici v 3,5t, 6t a 7,6t verzi. Arrival navíc tvrdí, že elektrické dodávky jsou připraveny také na autonomní provoz. Paul Gatti, ředitel Royal Mail, řekl, že úspěšné testování vozidel by mohlo vést k jejich početnějšímu nasazení v rámci flotily.

tisková zpráva

9 Comments on “Britská královská pošta představila novou elektrickou dodávku”

  1. Autonomni auta by byly dobre i u postovnich dorucovatelu.
    Autonomni auta by byly dobre i u postovnich dorucovatelu. Postak by nemusel nastupovat, vystupovat a popojizdet od domu k domu. Auto by ho nasledovalo podobne jako quadrocopter ktery foti majitele ze vzduchu a leti tam kde se nachazi panicek. Samozrejme ze to by bylo idealni ve spojeni s EV.

Napsat komentář