Chevrolet Bolt EV: prodáno už 10 000 aut

Americká automobilka GM potvrdila, že v červnu dodala v USA rekordních 1971 elektromobilů Chevrolet Bolt EV. Celkový počet prodaných aut tak od prosince 2016 dosáhl 10 000.

Elektromobil Chevrolet Bolt EV s mostem Golden Gate Bridge v San Francisku na pozadí. Auto má ověřený dojezd přes 305 km na jedno nabití. Bude zajímavé sledovat jak si bude vést v druhém půlroce od svého uvedení, kdy se konečně dostane do celých USA, a zároveň se objeví konkurence v podobě Tesla Model 3 a nového Nissanu Leaf.
foto: GM

Nedávno jsme informovali, že elektromobil Chevrolet Bolt EV se hromadí ve skladech. Automobilka General Motors udělala letní výrobní přestávku v továrně Orion, kde elektromobily Bolt EV vyrábí, aby ji upravila na zvyšující se zájem o auto.

Už od tohoto měsíce by totiž elektromobil měl být v prodeji po celých , nikoliv jen ve vybraných státech. Zároveň se čím dál tím víc těchto aut pod označením Opel Ampera-e dostává do Evropy. Zatím jde ale stále jen o řádově stovky kusů.

Původní plány GM na roční výrobu Boltu byly mezi 25 až 35 tisíci. S deseti tisíci za první půlrok a úpravami továrny na vyšší výrobu to nevypadá úplně beznadějně.

17 Comments on “Chevrolet Bolt EV: prodáno už 10 000 aut”

  1. off
    Ode dneška žijeme na naší matičce Zemi až do konce

    off

    Ode dneška žijeme na naší matičce Zemi až do konce roku na dluh!
    Už jsme vyčerpali tolik zdrojů, které by nám stačili na celý a do konce roku spotřebujem 170 % potřebných zdrojů. Každým rokem je toto datum čím dál tím dřív… :-////

          1. Ako tí experti stanovili ročný prídel?
            „Ono viete, ja

            Ako tí experti stanovili ročný prídel?

            „Ono viete, ja neviem ako oni na to číslo prišli? Ale poviem to na osobnej skúsenosti. Sme obidvaja bratia jednej mamy sto-procentne. A môj mladší brat by rajčinu do huby nedal. No a mne je týždeň 50 kila málo. A experti na racionálnu výživu odporúčajú 18 kilo na rok.“ – citácia Ján Šlinský zdroj: Pestovanie zeleniny bez chémie a bez driny – Agrokruh – youtube 21m 35s

Napsat komentář