Elon Musk potvrdil půl milionu rezervací na Tesla Model 3

Z finančních výkazů společnosti Tesla bylo všem tak nějak jasné, že počet rezervací elektromobilu Tesla Model 3 dávno překročil půl milionu. Elon Musk to nyní potvrdil.

Tesla Model 3 v perleťové barvě
foto: Tesla

Jen pár hodin po předání prvních kusů elektromobilu Tesla Model 3 prvním zákazníkům potvrdil Elon Musk, že Tesla má přes 500 000 rezervací na Tesla Model 3. A že se aktivně snaží auto NEprodávat.

Půl milionu rezervací znamená příležitost v hodnotě $22 mld. při průměrné ceně $42 000, kterou Musk již dříve naznačil. Navíc aktuálně dodal, že pokud by se auto opravdu snažili prodávat, byl by zájem ještě řádově vyšší.

Výroba elektromobilu Tesla Model 3 je dnes ale něco, co lze označit za „výrobní peklo“. V současné době zvládá Tesla vyrábět pouze pár stovek kusů měsíčně. Do konce roku chce být na 5000 kusech týdně.

A co nejdříve začátkem roku 2018 by měla dosáhnout 10 000 vyrobených kusů elektromobilu Tesla Model 3 týdně. Tak by se jí mělo během příštího roku podařit uspokojit většinu zákazníků, kteří si auto dosud rezervovali.

Kdokoliv si ale auto rezervuje nyní, bude muset na dodání čekat do roku 2019, jestli ne déle. Musk navíc potvrdil, že „Performance“ verze Modelu 3 se objeví až v polovině příštího roku.

Hlavním nynějším cílem je podle něj dostat se z „výrobního pekla“ a „čím víc verzí = tím hlouběji jste v pekle“. Dá se čekat, že Performance verze nabídne dva elektromotory a silnější verzi elektromotoru pro pohon zadní nápravy. A nebude levná – očekává se cena kolem $75 000.

Elon Musk

69 Comments on “Elon Musk potvrdil půl milionu rezervací na Tesla Model 3”

  1. Možná jsem hnidopich, ale fakt mě poněkud znervózňuje,
    Možná jsem hnidopich, ale fakt mě poněkud znervózňuje, jak často se chybně používá příslovce „řádově“ – pokud by něco mělo být řádově vyšší, znamená to minimálně desetinásobek. To znamená, že věta „…pokud by se auto opravdu snažili prodávat, byl by zájem ještě řádově vyšší.“ znamená, že v případě snahy by už měli minimálně 5 milionů rezervací. Věřím, že by mohli mít třeba dvojnásobek, nebo i víc, ale těch 5 milionů fakt ne.

      1. někdo to tady hodil do diskuze v nějakým článku a hodil i
        někdo to tady hodil do diskuze v nějakým článku a hodil i odkaz myslim že vykuk, ale nevím už do jakýho článku a neuložil sem si to a vyhledávání zdejší je nadraka takže i mě by zajímalo kdo má ten odkaz s harmonogramem Bjorna SEM S NÍM 😉

            1. Sraz pod Vorlojem!
              i když v seznamu píše že pomník Jana

              Sraz pod Vorlojem!
              i když v seznamu píše že pomník Jana Husa 😀
              To bude asi jen pokec a auto nechá v hotelu??? Nevim.
              https://youtu.be/44QUBLaBFJY?t=3m7s

              Meetup points:
              01.08: Amsterdam, I Amsterdam Sign 18:00
              02.08: Brussels, Grand Place 18:00
              04.08: Paris, Champ de Mars 18:00
              07.08: Zurich, Kirche Fraumünster 16:00
              08.08: Lucca, Pontile di Forte dei Marmi 18:00
              10.08: Venice, Campo San Giacomo di Rialto 18:00
              12.08: Prague, Pomník mistra Jana Husa 18:00
              13.08: Berlin, Brandenburger Tor 18:00
              14.08: Lubeck, Markttwiete 5 18:00

              Jeho online poloha v době kolem setkání
              My glympse link will be active around the meeting times:
              http://glympse.com/!Teslabjorn

              The route (roughly):
              https://goo.gl/maps/YGeN18fwatF2

      1. Prostě takový holý základ + lepší sedačky + lepší
        Prostě takový holý základ + lepší sedačky + lepší baterie + AWD + autopilot. spoustu ostatních položek jsem nechal na základu (to bych se mohl dostat taky na cenu Tesla S), hlavně mě potěšilo, že lze vybrat plechovou střechu a ne tu pro mě otravnou prosklenou.

                1. No nevim,nevim baterka je jen jedna navíc za 9000.
                  No nevim,nevim baterka je jen jedna navíc za 9000.

            1. žiaľ nie je to tak.
              Stačí sa pozreť na oficiálne Tesla

              žiaľ nie je to tak.
              Stačí sa pozreť na oficiálne Tesla stranky a porovnať model S v zaklade v USD a EUR. Rozdiel je -4%. Nasledne si treba pripočítať 20% za DPH.

              Priklad:
              Model S (zaklad) má uvedenú cenu 69.500 USD (pripomínam bez dane).
              Ked si prepnem na krajinu: Europa Other (teda naše končiny), tak sa cena zmení na 66.700 Eur. K tomu si treba dopočítať DPH a ešte poplatok 440 Eur (Cieľové a regulačné poplatky).

              No a tak cena v cenníku Tesla 69.500 USD = 80.480 už s DPH.

              Ak by to bolo s Tesla3 rovnaké, 35.000 USD -4% + DPH + poplatok 440 = 40.760 Eur už aj s DPH.

              Tu teda model 3 začína a za každú somarinu naskakujú tisícky len taká „radosť“. Určite bude kopec aut nad 60.000 Eur.

              osobne mam model3 objednany a toto zistenia ma velmi šokovalo. Velmi pravdepodobne rezervaciu zruším…ešte sa idem z toho prespať.

              1. Neruš to. Ja mám tiež objednanú 3-ku a nakoniec som si
                Neruš to. Ja mám tiež objednanú 3-ku a nakoniec som si kúpil S-ku a 3-ku som posunul kamošovi, ktorému vyhovuje. Určite najdeš niekoho, koho až tak nebude trápiť, že si bude musieť priplatiť, povedzme 4400 za premium balíček v ktorom máš takmer všetko, čo treba.

              2. Me prijde TM3 s 500km dojezdu, premiovym balickem s lepsim
                Me prijde TM3 s 500km dojezdu, premiovym balickem s lepsim interierem a vsim okolo za 49k$ tedy 1.5M kc s DPH jako dost pekna cena. Pozdeji si muzes dokoupit autopilota. Jako nechapu co kdo cekal. Podle me lidi meli uplne mylne predstavy. Sakra za takovou karu co ma vic jak 2x vetsi dojezd nez vsechny ty shity za 1Mega ala i3 , Ioniq apod + superchargery, OTA updaty, nejvyssi bezpecnost, moznost doplatit autopilota, dokonaly interie, bezkonkurencni zrychleni a vzhledove uplne nekde jinde. Co ti lidi chteji jeste? Tohle vsechno za milion? Lidi proberte se, TM3 se bude prodavat jak rohliky!

                1. Ved prave, aby to auto malo vyhrievane spataky, sedačky,
                  Ved prave, aby to auto malo vyhrievane spataky, sedačky, metalizu, vacsiu baterku, tak si nad 1,5mil ceskych. Ja si nakoniec objednam Prius PHEV za 740.000, teda presne polovicu a poradovnik bud časom predam, alebo posuniem, alebo zrušim.
                  Ak si niekto mysli, že Tesla3 ma dvojnasobnu hodnotu, tak ok, ale mne za tie prachy nestoji. prius PHEV je tiež super kára.

                2. Praveze nejsi pres 1.5M , proto to pisu. To vsechno co pises
                  Praveze nejsi pres 1.5M , proto to pisu. To vsechno co pises te vyjde na 49k$ == 1.5M kc s DPH. Jinak si ale kup co chces. Ja mam z kazde zrusene rezervace jenom radost. Dostanu se driv na radu:)

            1. No to me presmeruje na Tesla.com stranky. Ceska republika v
              No to me presmeruje na Tesla.com stranky. Ceska republika v menu myslis pri te rezervaci predpokladam. No ja uz dalsi rezervaci davat nemuzu, pokud mas tedy nejake screenshoty toho konfiguratoru, tak bych se rad podival. Jinak cena nemohl abyt v $, za 47k$ bys nemohl mit to co pises. Jen vetsi baterie stoji 9k$, to mas 44k$ + treba ten paket s lepsim interierem a si hned na 49k$, nebo autopilot dalsich 5k$ apod. Nechodis na nejake phishing stranky? 🙂

                1. No ano tam vidim taky svoji rezervaci, nahore TM3 obrazke pod
                  No ano tam vidim taky svoji rezervaci, nahore TM3 obrazke pod tim ze mam rezervovano 31.3.2016 a dole na vyber 3 varianty – za 49k$, ta co se vyrabi ted, pak za 35k$ zaklad a pak Dualmotor bez ceny. Zadny konfigurator nebo cokoliv takoveho.

                2. tiež mi to nejde konfigurovať. Popravde to počujem
                  tiež mi to nejde konfigurovať. Popravde to počujem prvý-krát. Večer sa s tým pohrám a dám info keby to išlo 🙂

                3. Nechápu to, ty ceny jsou dost jiné než oznámil v pátek
                  Nechápu to, ty ceny jsou dost jiné než oznámil v pátek Musk. Škoda že mě to asi z předobjednávky do konfigu nepustí…což je taky divný.

                4. Já si v tom menu taky mohu vybrat požadované datum
                  Já si v tom menu taky mohu vybrat požadované datum dodání, tak jsem zvolil 1.6.2018 🙂

                5. Moc bych nejásal třeba solar střecha být vůbec nemá a je
                  Moc bych nejásal třeba solar střecha být vůbec nemá a je tam za směšných 850….no nevím nevím někde asi maj informační šum.

                6. Třeba to menu má každý 100 tisící přihlášený 🙂 Hele
                  Třeba to menu má každý 100 tisící přihlášený 🙂 Hele beru to jako srandu, jsem zvědav jak to dopadne, každopádně mám přidělené oficiální ID.

                7. Ne, jen neumis pouzivat prohlizec, nebo ma v kompu trojana 🙂
                  Ne, jen neumis pouzivat prohlizec, nebo ma v kompu trojana 🙂 Doufam ze je to jen nepovedeny vtip a nemyslis to vazne

                8. Proč vlastně musíš pořád všechny příspěvky napadat,
                  Proč vlastně musíš pořád všechny příspěvky napadat, shazovat, nebo dělat z lidí pitomce? Prostě jsem se zaregistroval, vyplnit všechny kolonky, dokonce si to pohlídalo poviné údaje a pak odeslal. Svítí mi v objednávkách 1 auto s kompletní konfigurací, kterou jsem si vybral.

                9. Prosimte kolik je ti let? 80? Chapes ze si na fanoskovskych
                  Prosimte kolik je ti let? 80? Chapes ze si na fanoskovskych strankach (www.model3tracker.info/)? My se tu bavime o oficialnich Tesla.com strankach kde si clovek rezervuje skutecne auto. Doufam ze si nemyslis ze si na tech strankach snad rezervujes teslu 🙂

                10. Ale já chápu, že se jedná o registrační stránky aut,
                  Ale já chápu, že se jedná o registrační stránky aut, vžyť ten odkaz celou dobu uvádím. Já si Teslu nechci objednat a čekat do roku 2019 nebo 2020, jen jsem se tam díval, abych viděl ceny a zjistit, že prostě 1,5 mil. za ni nedám…

                11. Jediny odkaz ktery si uvedl byl „3.tesla.com“ a to NENI ten
                  Jediny odkaz ktery si uvedl byl „3.tesla.com“ a to NENI ten odkaz. „3.tesla.com“ odkazuje na ofiko Tesla stranky kde nic takoveho neni. To ze nam tu celou dobu predhazujes data z rok stare fanoskovske stranky sem se dozvedel az ted. Navic na tech strankach ceny nezjistis, ty ceny jsou tam uplne blbe a navic za neexistujici priplatky. Proste se jedna jen o rok stare spekulace. Pokud chces vedet SKUTECNE ceny a priplatky, podivej se na do Tesla press kitu (https://www.tesla.com/presskit)

                12. Ty ceny baterie přibližně odpovídají, prostě vypadla
                  Ty ceny baterie přibližně odpovídají, prostě vypadla možnost střední baterie a je jen ta vyšší za cenu 9 tis., v tom konfigu co jsem uváděl mají 10 tis. , barvy jsou zase o něco dražší (300 USD) a je jich méně. Podle toho odkazu, co jsi poslal bych potřeboval 54 tis. USD na TM3, což si mohou nechat, to bude stát premiové auto od Mercedesu a taky v roce 2019-2020.

                13. Tak jeste jednou. Je uplne sumak co je na tech tvojich
                  Tak jeste jednou. Je uplne sumak co je na tech tvojich strankach.Ty stranky jsou rok stare a udelali je fanousci tesly, jedna se o tehdy odhadovanane ceny. Ano trefili se nahodou v tom ze cena nejvyssi baterie bude stat 9k$ a co jako? V tom ze bude nejaka solarni strecha nebo barvy za 700$ + dalsich hafo veci, se zase spletli. To je jako bych si ja udelal stranky a napsal tam ze barva stoji 500$ a muzes si koupit solarni strechu za 100$. To nema VUBEC NIC spolecneho s realitou. Jako opradu se mnou hadas jestli sou pravdive informace z oficialnich Tesla stranek nebo z webu nejakeho fandy? Tipuju ze stejne tak uz sis i nakonfiguroval ten premiovy Mercedes z roku 2020.

                14. Ty ceny prostě nesedí
                  Ty ceny prostě nesedí insideevs.com/heres-maxed-tesla-model-3-will-cost/

                15. Mě se zdá, že to sedí skoro přesně.
                  Mě se zdá, že to sedí skoro přesně.

                16. To je vtip?Vzdyt to sou screenshoty z webu
                  To je vtip?Vzdyt to sou screenshoty z webu http://www.model3tracker.info. Konfiguratoru kde si lidi posilali informace o svych predpokladanych rezervacich TM3. Tam byly konfigurace nastavene odhadem co v te dobe bylo cca ocekavane. Tohle nejsou ofiko Tesla stranky. Solarni strecha? 3 velikosti baterie. Neexistujici barvy. Vzduchove tlumice apod. To jako opravdu? 😀

    1. Rovnako u mna a to som cakal na predajni pred otvorenim…
      Do

      Rovnako u mna a to som cakal na predajni pred otvorenim…

      Do Europy sa Model 3 dostane na konci 2018, najprv pokryju Zapad a postupne pojdu na Vychod, takze az na zaciatku 2019 🙁 Ale aspon si uz budeme moct vybrat z viac konfiguracii, Dual ci Performance a snad uz budu vychytane vsetky muchy 🙂

      Ak budu totiz vyrabat 20.000ks/mes. Tak to je cca 275.000 vyrobenych kusov co pokryje akurat tak USA (60% rezervacii z 500.000).

Napsat komentář