Porsche: do šesti let bude polovina našich aut na elektřinu

Porsche Mission E patří k nejočekávanějším elektroautům skupiny Volkswagen. Půjde také o první elektromobil Porsche. Šéf Oliver Blume očekává, že v roce 2023 bude až polovina aut prémiového výrobce na elektřinu.

Porsche Mission E nabídne údajně dojezd kolem 500 km a možnost dobíjení výkonem přes 150 kW
foto: Porsche

Porsche Mission E má jít do výroby už v roce 2019, a postavit tak Porsche proti dnes vedoucí značce Tesla a jejímu elektromobilu Tesla Model S. Proti Tesla Model X pak Porsche nejspíš nedlouho poté vrhne na trh elektromobil odvozený od modelu Macan.

Podle Bluma chce Porsche ve své továrně Zuffenhausen vyrábět až 60 000 těchto elektromobilů ročně. A v roce 2023 by celková produkce elektromobilů mohla dosáhnout až poloviny produkce.

V minulém roce prodalo Porsche po celém světě asi 230 000 aut. Pro srovnání, Tesla prodala v roce 2016 globálně asi 76 000 aut. Letos ale hodlá výrazně překročit 100 000 kusů a během roku 2018 tento počet ještě zněkolikanásobit.

33 Comments on “Porsche: do šesti let bude polovina našich aut na elektřinu”

  1. v pr*deli je, že se všichni snaží opičit po Tesle a
    v pr*deli je, že se všichni snaží opičit po Tesle a vermomoci ji konkurovat. Zbytečně se pak ty auta předražují tím, že je tam hafo nepotřebných kravin. Bo k čemu je, pro normalního člověka, v autě 19″ display, iTunes streamy, navigace a jiné online <>viny.

        1. jááák neposr? decentně sem ti poslal korekci tý tvý za
          jááák neposr? decentně sem ti poslal korekci tý tvý za uši tahající češtiny měl bys poděkovat tvoje chyba 😉 A moje názory na TESLU tady krom tebe anonyme každý zná 🙂 A 17″ středový display?? to je standart k běznýmu použití, u mě je prémijovka ještě k tomu 27″cítka na strop!! 🙂

            1. zájmový slang a slovní nesmysl je rozdíl. já sici píši
              zájmový slang a slovní nesmysl je rozdíl. já sici píši tísíci nářečí, ale to neznamená, že mě tady nějaká konkurence jen tak přebije a zavede vlastní jazyk 🙂 „vermomoci“ prostě néni ;)))) Ho to slovo buď blbě naučili (se stává a ještě si to fpalici nesrovnal) anebo holt překlep, to se mladej ešče nevyjádřil a rovnou na mě tu sukovici tasil :))))

          1. Klíd Cipís
            Anonym (bez ověření), St, 2017-06-28 11:12 je

            Klíd Cipís

            Anonym (bez ověření), St, 2017-06-28 11:12 je v to nevinně, 😀 😀

            Omlouvám se, za „vermomoci“, pravda, tohle slovo jednak moc nepoužívam, v psaném textu už vůbec a za další chyba je, že jsem si ten text po sobě nepřečetl. I lepším „čestinářům“ se stává, že chybu zahlídnou až při napsaném slově, zvlášť pokud se soustředí na kontext. Tak se na mě nezlob. 🙂

  2. Ja chapu ze tady to ctou hlavne priznivci elektromobility a
    Ja chapu ze tady to ctou hlavne priznivci elektromobility a Tesly (sam k nim patrim), ale konkurenci bych teda nepodcenoval. To se nevyplatilo nikdy. Navic muzeme bejt radi ze o EV ostatni vyrobci vazne uvazuji. Cim vetsi konkurence, tim lepsi pro zakaznika.

    1. Tady to čtou povětšinou příznivci normálních aut
      Tady to čtou povětšinou příznivci normálních aut (elektromobilů) :). Čmoudy (vyspělá pístová technologie), Dízlprasata a podobný odpad společnosti kam patří i ta veleslavná germánská značka blahoslaví u nepřítele nikoli konkurence, povětšinou ;))

  3. Porsche vyrábí celkem pět modelů, takže nám chtěli
    Porsche vyrábí celkem pět modelů, takže nám chtěli říci, že za 6 let budou vyrábět minimálně dva modely na elektriku. Tak to Teslu určitě položí.
    Nebo možná nám chtěli říci, že polovina produkce bude na elektriku.
    To znamená, že v roce 2023 vyrobí 115 000 elektrických vozů.
    Chjo.
    Z takových PR článků musí jejich akcionáři určitě jásat.

    1. konzerwágn bleje pouze píár, to je jejich jediná firemní
      konzerwágn bleje pouze píár, to je jejich jediná firemní strategie na nic víc nemaj, to je normální 😉 a akcionáři tak ty sou z toho imrwére v rauši to je tutovka :)))))

      auto.cz/vw-se-z-problemu-hned-tak-nedostane-investori-pozaduji-pres-osm-miliard-eur-98412

      google.com/finance?q=ETR%3AVOW3

    2. Pozor, „Šéf Oliver Blume očekává, že v roce 2023 bude
      Pozor, „Šéf Oliver Blume očekává, že v roce 2023 bude až polovina aut prémiového výrobce na elektřinu.“ Očekává jen, on pro to nic nedělá, to neříkal. Kdo nic nedělá, nic nezkazí. A očekávání můžeme mít každý, že? 🙂

      Spíš bych to viděl na dosavadní elektrifikaci ve stylu překleneme elektromotorem turbo díru a zrychlíme rozjezdy.

Napsat komentář