V třebíčském Alternátoru lze zapůjčit elektrokola a elektroskútry

Zajímavou novinku pro nadcházející turistickou sezonu připravilo Ekotechnické centrum Alternátor v Třebíči. K zapůjčení tu totiž mají čtveřici elektrokol a dvojici elektroskútrů.

V Alternátoru poradí vhodné tipy na výlety, v průběhu června budou k dispozici i mapky s nejzajímavějšími trasami po blízkém i vzdáleném okolí.
foto: Alternátor

K dispozici jsou dvě dámská a dvě pánská elektrokola vybavená světly, nosiči a také několika brašnami například na mobil či svačinu. Při zapnutí elektromotoru mají celkem sedm stupňů asistence, přičemž při stupních 3 či 4 vydrží baterie na zhruba sto kilometrů jízdy.

Nic tedy nebrání tomu naplánovat si z Alternátoru celodenní i vícedenní výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí. Elektrokola lze navíc dobíjet z běžné zásuvky, baterii lze vyjmout, a tak v případě jejího vybití lze dobíjet prakticky kdekoli.

Velkou výhodou půjčovny je i poloha Alternátoru. Zhruba tři sta metrů od něj totiž prochází mezinárodní cyklotrasa Jihlava-Třebíč-Raabs, takže okolí disponuje kvalitní cyklistickou infrastrukturou.

Podobně jako elektrokola si lze v Alternátoru zapůjčit i elektroskútry. Ty ekotechnickému centru dodala firma E.ON, která se svými partnery na jižní Moravě, Vysočině a jižních Čechách vybudovala síť jejich půjčoven.

Zapůjčená elektrokola můžete využít pro prozkoumávání bohatého okolí

Zapůjčená elektrokola můžete využít pro prozkoumávání bohatého okolí
foto: Alternátor

Skútry mají dojezd asi 60 km, ale protože v blízkém okolí Alternátoru se nachází hned několik partnerských půjčoven, lze s nimi naplánovat i delší výlet. V partnerské půjčovně lze totiž skútr dobít a mezitím si prohlédnout tamní památky a zajímavosti.

V dojezdové vzdálenosti lze takto využít půjčovny v Bystřici nad Pernštejnem, Žďáru nad Sázavou, Telči, Slavonicích, Znojmě a na Vranovské přehradě. Je samozřejmě možné naplánovat si výlet i na několik dnů a tyto destinace využít jen jako odpočinkové stanice například při cestě do Jihočeského kraje, kde najdeme další partnerské půjčovny.

Elektrokola i elektroskútry lze navíc dobíjet i na dobíjecích stanicích, které najdeme hlavně v jižní části Třebíčska. Takovéto speciální dobíječky se nacházejí například v informační centru Jaderné elektrárny Dukovany, na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou, na zámku v Náměšti nad Oslavou, na Dalešické přehradě v Autocampu Wilsonka na Hartvíkovické pláži a u lodní zastávky Kramolín, na koupališti v Rouchovanech, v ubytovně v Koněšíně, v Hotelu Ryšavý ve Vémyslice nebo v Dalešickém pivovaru.

Odstrojený elektroskútr E.ON v ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči

Odstrojený elektroskútr E.ON v ekotechnickém centru Alternátor v Třebíči
foto: Alternátor

Zajímavostí je, že E.ON dodal Alternátoru ještě jeden elektroskútr – avšak odstrojený. Návštěvníci centra tak mohou v expozici vidět, jak jsou v tomto netradičním dopravním prostředku uloženy baterie či motor.

Půjčovné elektrokol a elektroskútrů

Elektrokolo:

doba zápůjčky – vratná záloha – běžná cena – se slevou E.ON -10 %  

1 den – 1500 Kč – 350 Kč – 315 Kč
2 dny – 670 Kč – 603 Kč
od 3. dne – 290 Kč – 261 Kč

Elektroskútr:

doba zápůjčky – vratná záloha – běžná cena – se slevou E.ON -30 %

1 den – 2500 Kč – 600 Kč – 420 Kč
od 2. dne – 500 Kč – 385 Kč

tisková zpráva

5 Comments on “V třebíčském Alternátoru lze zapůjčit elektrokola a elektroskútry”

  1. Partnerské půjčovny jsou super, akorát tam najdete jen
    Partnerské půjčovny jsou super, akorát tam najdete jen „obyčejné“ zásuvky 230V/16A. Ve Žďáru (V Kapli) je alespoň Mennekes. Nevím o jiných „vyšších“ zásuvkách v těchto půjčovnách (ani Slavonice, …). Pokud jsou, omlouvám se. Je to prý koncipováno jen a jen pro e-kola a e-skútry (e-koloběžky, …). Přitom Třebíč je dopravní uzel (na mapě) a ještě v dolíku, tam je třeba zbudovat plnohodnotné nabíjení i pro e-auta.

  2. To je tak, když chce někdo hlavně provozovat reklamu (nebo
    To je tak, když chce někdo hlavně provozovat reklamu (nebo taky neziskovku) a né skutečné normálně placené služby obyčejným zákazníkům.

    Přitom kolik peněz a energie se muselo vyhodit na organizaci a administrativu, v podstatě stejně jako u masové skutečně funkční půjčovny.
    Kdyby to uviděl turista z Číny, tak by se smíchy potrhal, i když možná by si to popletl a nadšeně fotil jako památník začátků elektromobility z minulého století 🙂

  3. Jen se mně zdá to půjčovné elektroskůtru ( i e-kol) dost
    Jen se mně zdá to půjčovné elektroskůtru ( i e-kol) dost drahé, den za 600 Kč. U nás si lze za podobné prachy tedy nějakých 6-7 stovek vypůjčit Fábii a jaká je pořizovací cena elektroskůtru a jaká Fábie. Trochu nepoměr.

    1. To máte asi pravdu, ale podívejte se do zdejšího
      To máte asi pravdu, ale podívejte se do zdejšího diskuzního fóra, kde např. zjistíte, že jeden z uživatelů elektrického skútru „TVKuba“ má za pár let provozu skútru již 3. baterii, 3. řídící jednotku a 2. motor. A to vše stojí peníze, a tak také půjčovné musí být k tomuto majitelem půjčovny náležitě upraveno (navýšeno), protože jinak by prodělal kalhoty.

Napsat komentář