Hyundai představil elektrobus Elec City s dojezdem 290 km

Nový elektrobus Hyundai Elec City je vybaven 256kWh baterií, která mu umožňuje ujet až 290 km. Výroba a prodej autobusu mají začít příští rok.

Elektrobus Hyundai Elec City je, jak jeho název napovídá, určen především do měst
foto: Hyundai

Hlavním konkurentem bude v oblasti elektrických autobusů pro jihokorejského giganta Hyundai čínské BYD. To je dnes v oblasti elektrobusů jasnou velmocí, po světě a doma jich prodá tisíce ročně.

Hyundai ale v poslední době do elektromobility pořádně šlape. Příjemně překvapil osobním elektromobilem Hyundai Ioniq Electric, připravuje i několik dalších.

Pokud náhodou hovoříte korejsky, můžete si vyslechnout o novém elektrickém autobusu zajímavé podrobnosti.
foto: TNKFreePaul

Elektrobus Hyundai Elec City je vybaven elektromotorem o výkonu 240 kW a li-ion polymerovou baterií. Rychlodobíjení stejnosměrným napětím trvá asi hodinu.

7 Comments on “Hyundai představil elektrobus Elec City s dojezdem 290 km”

      1. Protože doma není nikdo prorokem a protože politici a
        Protože doma není nikdo prorokem a protože politici a protože veřejné peníze. V Ostravě, kde Ekova je dceřiná firma Dopravního podniku, nejezdí jediný její elektrobus. Jen 4 SORy jako. Aminulý rok jsme slavnostně s dotací pořídilo 105 plynoprdů CNG a už chtějí pořídit další. Loby jako prase. Ještě 20 let si budeme v MHD užívat kravál a vibrace,než půjdou do šrotu.

Napsat komentář