Peugeot na French Open 2017: konektivita a autonomní vozy

Značka Peugeot, která je již 33 let partnerem tenisového turnaje French Open, dává Francouzské tenisové federaci k dispozici více než 230 vozů, a to od 22. května do 11. června.

Autonomní vůz Peugeot 3008 na French Open
foto: Peugeot

Flotilu oficiálních vozů turnaje letos tvoří modely Peugeot 3008, 5008, Traveller, Partner Electric a Peugeot 508 a poprvé ho doplňuje i autonomní Peugeot 3008 se samočinným řízením.

Peugeot 3008 se samočinným řízením ve vozovém parku French Open

Součástí vozového parku French Open bude na několik dnů i Peugeot 3008 z programu AVA (Autonomous Vehicle for All), aby si hráči a novináři mohli tuto novou technologii vyzkoušet.

Program AVA skupiny PSA se spouští postupně a po etapách. V současné době se u vozů značky používá celá řada podpůrných prvků řízení. Od roku 2018 budou k  dispozici funkce automatizovaného řízení pod dozorem řidiče, která může převzít řízení v situacích monotónního řízení na dálnicích, při dopravních zácpách a při parkování.

Od roku 2020 budou řidiči díky funkcím „hands off“ a poté „eyes off“ moci vozu řízení zcela přenechat. Peugeot 3008 je rovněž na stadionu Rolanda Garrose vystaven a zájemci si mohou díky brýlím pro virtuální realitu otestovat podpůrné prvky řízení.

Mobilní připojení pro rychle reagující a účinné služby

Peugeot se spojil se značkou mobility Free2Move skupiny PSA a se značkou OCEAN, pobočkou skupiny Orange, aby při French Open společně umožňovaly inovativní řešení řízení jízd v reálném čase.

Správce vozového parku díky aplikaci GéoMissions kontaktuje řidiče, který je nejblíž místa nástupu, a navádí ho na správné místo. Zákazník je rovněž informován o čase, kdy vůz dorazí.

Toto partnerství rovněž poprvé zkušebně umožní duplikaci informací o jízdách z telefonu na displej navigace vozů Peugeot 3008, 5008 a Traveller. Řidič tak řídí jízdy zcela bezpečně. Ve všech vozech vozového parku je rovněž k dispozici wi-fi.

tisková zpráva

One Comment on “Peugeot na French Open 2017: konektivita a autonomní vozy”

Napsat komentář