Policejní plug-in hybrid BMW i8 vážně havaroval

Když nedávno česká policie získala do služby plug-in hybrid BMW i8, byla ve vzduchu cítit šlamastyka. Netrvalo ani čtrnáct dnů a už je tu.

Plug-in hybrid BMW i8 nevydržel ve službách Policie ČR ani dva týdny
foto: BMW

V noci na úterý kolem desáté hodiny večer nový policejní plug-in hybrid BMW i8 vážně havaroval. Za volantem seděl policista a na místě spolujezdce údajně zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš.

Policista měl přímo během řízení utrpět mozkovou příhodu. Oba cestující jsou po havárii ve vážném stavu.

Jízda měla být součástí „představení techniky Integrovaného záchranného sboru“, sdělila Aktuálně.cz mluvčí jihomoravského kraje Štěpánka Komárová. Tak určitě. Protože kdyby ne, šlo by nejspíš oficiálně o pořádnou klukovinu.

Zatím není jasné, zda „někdo z posádky před jízdou pil“, případně ani zda požíval jiné drogy. Sníh na Hradě ještě koncem května? Kdo to kdy viděl…

Případ začala vyšetřovat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ta, ani nikdo jiný, nechce případ dál nijak komentovat. Novinky.cz nicméně upozorňují, že ve služebních autech policie nesmí být přepravovány civilní osoby s výjimkou případů, které souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Jestliže BMW očekávalo, že zapůjčením elektromobilů BMW i3 a plug-in hybridu BMW i8 si získá kladné body a dobrou reklamu, opak je pravdou. Celá akce se zvrhla ve špatný sen každého markeťáka – dva zranění a ještě v propojení s hradními kašpary. Jenže i špatná reklama je, koneckonců, reklama. A zadarmo.

64 Comments on “Policejní plug-in hybrid BMW i8 vážně havaroval”

  1. Tak co si budeme namlouvat je to sice moderně vyhlížející
    Tak co si budeme namlouvat je to sice moderně vyhlížející auto s moderním pohonem 🙂 ale jeho řízení je pořád stejně hloupé jako v dobách dieaslů, neumí poznat hrozbu, neumí strhnout volant do bezpečí, uhnout kolizi jako autonomní tesly že ano 🙂 takže pěkné ale prostě jen blbé auto, přiště možná budeme chytřejší

    1. omlouvám se dodatečně za překlepy, snad si v podstatě
      omlouvám se dodatečně za překlepy, snad si v podstatě rozumíme. Nové auto prostě musít nejen poháněné elektřinou a podsvětleném modrými ledkami, ale musí být i trošku chytré aby zapadlo do očekávání tohoto tisíciletí … vyspělá automatizovaná řidičská asistence je prostě nutnost.

      1. Kdyby to bylo jak píšeš nedalo by se to fáro použít v
        Kdyby to bylo jak píšeš nedalo by se to fáro použít v mission impossible, Tom Cruise by ho chtěl navést do vody, rozpálil by to po molu a auto by jen elegantně zastavilo na hraně mola a na displeji suše zobrazilo zprávu „Jestli si chceš zaplavat Tome hupni si tam sám, mám sice o nějaký koleko víc než ty, ale do toho fakt nejdu.“ Bylo by bezpečnona ulici, ale taky by to asi byla nuda v kině :-))

  2. Pan Horčík to napsal pěkně. A to, že po něm vy, hovádka
    Pan Horčík to napsal pěkně. A to, že po něm vy, hovádka boží, chcete, aby neprojevoval svůj názor a sympatie či antipatie, je jen váš osobní problém. Tak už to na světě chodí – když je někdo vepředu, může si dovolit, pokud na to má odvahu a je ochoten čelit hrdě následkům, projevit svůj názor.

    A to, že vy, masa resp. dav to nedokážete a jste vedeni společností i svou vlastní zbabělostí k tomu, abyste byli jeden jako druhej a hlavně zticha, je už jen váš problém a problém vaší vlastní slabosti. Já si naopak vážím lidí, kteří tohle dovedou.

    Takových nudných a sterilních článků, kde se autor bojí projevit svůj názor, je na internetu mraky. Osobní názory a postoje jsou to, co dělá lidi a články zajimavými. A vzhledem k tomu, že tyhle články čtete zadarmo (neplatíte si je), nezbývá vám než mlčet. A vlastně i kdybyste si je platili, tak každej člověk má právo projet svůj názor a vy s tim stejně kromě nesouhlasu nic jinýho nezmůžete. Pravidla totiž vždy určuje ten, kdo platí, a tuhle srandu platí Chamanne s.r.o. Adios hlupákos.

    1. Takže podle Vás nesmíme napsat panu Horčíkovi že se nám
      Takže podle Vás nesmíme napsat panu Horčíkovi že se nám tento styl článků, který je navíc asi převzatý, nelíbí? Upřímně, jakou přímou souvislost, krom toho že tam seděl pan Kruliš, má havárie s chováním prezidenta a jeho spolupracovníků?

  3. Kdo řídil a byli připoutaní? Začalo vyšetřování
    Kdo řídil a byli připoutaní? Začalo vyšetřování nehody policejního supervozu s hradním protokolářem

    seznam.cz/zpravy/clanek/kdo-ridil-a-byli-pripoutani-zacalo-vysetrovani-nehody-policejniho-supervozu-s-hradnim-protokolarem-32254?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

  4. Autore co je to za ubohej žvást? Toto je blesk nebo podobnej
    Autore co je to za ubohej žvást? Toto je blesk nebo podobnej časák pro sledovače ordinací nebo co tím chtěl autor říci? Že mentálně zblbnul a půjde do blázince nebo se začal kamarádi s dobytkem Kalouskem, Sobotkou, Burešem či jiným obšourníkjem z parlamentu? a začal se tak i chovat?

    Autore, teď si ze sebe udělal ale opravud velkého debila…

    1. trochu se uklidněte, to v prvé řadě a znovu se zamyslete.
      trochu se uklidněte, to v prvé řadě a znovu se zamyslete. Tisková oddělení včetně hradního jsou nastavena na uhlazování krizí, nic jiného. Je fajn že někdo v textu naznačí možnost co by za tím pracným uhlazováním klidně mohlo zůstat skryto.

      1. na tiskové prohlšení se nepřísahá, mohou vám nakecat
        na tiskové prohlšení se nepřísahá, mohou vám nakecat cokoliv aby trapas zamaskovali a vše vrátili do původních kolejí. Můžete být naivka která si jen řekne „ahaaa, no jo jasně, to mě nenapdlo, srdeční příhoda, no to dá přece rozum, vůbec bych nepředpokládal že je za tím něčí chyba …“ to je dobře, že se to vysvětlilo 🙂 ne takhle naivní být nechci, vážně.

  5. Skoro člověka napadá, že žijeme v policejním státě.
    Skoro člověka napadá, že žijeme v policejním státě. Když nějaký nerozvážný opilý mladík nabourá starou Felicii po cestě ze zábavy v Kotěhůlkách, vysílají to všechny televizní stanice a na webu je min. 5 fotek z místa nehody. Na druhé straně, když někdo spolehlivý a prověřený (pokud takoví nejsou u policie všichni, tak alespoň ten, který si mohl takový vůz vypůjčit, by být měl) udělá průser jak vrata a nikde ani fotka?!? Kázat vodu a pít víno!

  6. Líbezbríf se nekoná …
    divný je ,že nemáme fotečku z

    Líbezbríf se nekoná …
    divný je ,že nemáme fotečku z nehody.Je jasný,že to je ostuda i bez toho jak je to napsaný,bulvár nebulvár.
    To BMW bude totalka, a němci se nám budou smát…teda se směju taky.
    Jen tak dál pane Hořčice, takvý články tady chyběj, ale ruku na srdce…kdy se tohle tak často stane? 🙂

  7. Pane redakore, hanba Vám. Takhle se nechat unést. Tohle
    Pane redakore, hanba Vám. Takhle se nechat unést. Tohle není bulvár. Kvalita článku by měla být nadřazena nad osobní názor ne?

    Krom toho, jeden z aktérů má poškození páteře, alespoň co jsem někde četl. Takže žerty nejsou na místě.

  8. Pane Horčíku,
    bylo opravdu zapotřebí sem přetiskovat

    Pane Horčíku,
    bylo opravdu zapotřebí sem přetiskovat tento poněkud bulvární článek? Jistě, je to zajímavá informace, policie zničila jedno z mála moderních aut, navíc plug-in hybrid, na druhou stranu, text je poměrně bulvární, nevím kdo na Aktuálně byl za toto zodpovědný, ale text je neprofesionální a s minimální informační hodnotou. Mnohem lepší práci odvedl pan Prchal z Hospodářských Novin:
    domaci.ihned.cz/c1-65748470-v-nabouranem-policejnim-supervoze-sedel-krulis-ze-zemanova-protokolu-je-ve-vaznem-stavu-prezident-meni-program

    Eventuálně paní Krylová z Brněnského deníku: brnensky.denik.cz/nehody/luxusni-bmw-policistu-narazilo-do-stromu-ridic-za-jizdy-zkolaboval-20170530.html

    Nebylo by možné se s někým z nich domluvit a text vyměnit, nebo jej zde nahradit krátkou rešerší a odkazy? Přece jenom tento text poněkud shazuje úroveň Hybridu, což si myslím příliš nezaslouží.

    1. ČLÁNEK JE NAPSÁN VÝBORNĚ, VÝSTIŽNĚ A PRAVDIVĚ !! supr
      ČLÁNEK JE NAPSÁN VÝBORNĚ, VÝSTIŽNĚ A PRAVDIVĚ !! supr děkujeme. Kraksna i8 setejnak patří došrotu – k tomu je ostatně taky vyrobena, s elektromobilitou nemá nic společného a ted už zbývá jen POTRESTAT VYNÍKY 😉

  9. Myslím, pane Horčíku, že jste se nechal zbytečně
    Myslím, pane Horčíku, že jste se nechal zbytečně unést.
    I já jsem se samozřejmě škodolibě smál už když jsem to četl na idnesu. Lze celkem přesně domýšlet, jak to doopravdy bylo, ale jak již psali jiní, tento bulvární způsob psaní je na úrovni Expresu, Aha a jiných sraček a Vy se tím zbytečně shazujete.

  10. Bohužel se testem v praktickém provozu u české policie
    Bohužel se testem v praktickém provozu u české policie ukázalo, že BMW i8 rozhodně není blbuvzdorný 🙂

    P.S. Chtělo by se to zeptat, kde udělali soudruzi ze SRN chybu. Odpověď se nabízí sama, špatný testovací jezdec :-))))

    1. V supersportovním policejním voze BMW i8, které havarovalo
      V supersportovním policejním voze BMW i8, které havarovalo v pondělí večer na Brněnsku, seděl jako spolujezdec zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš.

      Podle zákona však civilista Kruliš neměl v policejním voze co dělat.
      „Nařízení ministerstva vnitra číslo 33/2011 stanoví, že v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů,“ sdělila ČTK mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

      1. Kolik měl řidič promile nám doufám řeknou taky? Nebo to
        Kolik měl řidič promile nám doufám řeknou taky? Nebo to dopadne jak u Kájínka, vyšetřování se zadrhne protože u toho byl policajt? Trefil řidiče opravdu šlak, nebo je to jen zástěrka jak z toho velkolepýho průs.ru zničení drahého zapůjčeného auta a zavinění vážného zranění nelegálního spolujezdce vybruslist?
        Připomíná mi to úplně stejnou situaci, kdy si vojenský pilot cvičného migu 21 vzal „na projíždku“ mechanika z letiště a pak to éro pro potíže v nízké oblačnosti hodil na sídliště v Českých Budějovicích až z toho hořel i nehořlavej paneák. Opravdu další příkladná frajeřinka uniformovaného přislušníka Českých ozbrojených složek. Naštěsti se myslím katapultovali a nikdo nepřišel o život, ovšem pověst pilotů, že to nejsou žádný zbytečně riskující frajírci byla navždy v tahu. Ke všemu ještě letěli udělat průlet na přehlídku pro veřejnost. Kdyby to spadlo tam do lidí tam by to byl ćeskej Ramstein :-///

        1. V Budějkách si snad hráli kluci s letadýlkama na stíhače
          V Budějkách si snad hráli kluci s letadýlkama na stíhače a údajně si brnkli o křídla (možná jen jedna z verzí …). Pravda je, že cca 10 minut před pádem odsud odjeli lidi MHD ze zastávky, kam to spadlo a urazilo to kus paneláku.

            1. Tak americký stíhači zase tak dlouho podlítávali v
              Tak americký stíhači zase tak dlouho podlítávali v Alpách lana vod lanovky až si vo ně uřizli výškovku a shodili lidi i s kabinkou a zabili je. I přesto pořáf lhali, že takový věci nikdy nedělaj. Kkti frajerský, že jím není rovno.

  11. Spíše se divím, že nikoho nenapadne otázka proč musí
    Spíše se divím, že nikoho nenapadne otázka proč musí mít vůz za 4 mega. To že jsou na testování je hezké, ale zadarmo to samozřejmně nebude a zaplatíme to my. Ukazuje to akorát nato, že mají moc peněz tak už vymíšlí takovéto hovadiny. Stejně jako i3 služební vozidlo.

    1. ale to víš že napadne. Lidi přemýšlí o kde čem ale v
      ale to víš že napadne. Lidi přemýšlí o kde čem ale v reálu je to stejnak o moci. Naprosto jasný je že bordel v týdle zemi. Měl by:
      1) odstoupit policejní náčelník
      2) degradace výsluhy a vyhazov toho kdo todle schválil
      3) a jesi natáhne bačkoru tak odstoupit MINISTR VNITRA !!

      páč : 4 MEGA fáro + náklady léčení + trvalý následky za to že si někdo vyhodil z kopýtka má platit občan??

    2. To auto jim zapůjčil Bavorák zdarma, páč je to pro něj
      To auto jim zapůjčil Bavorák zdarma, páč je to pro něj obrovská reklama.
      Spíš by mě zajímalo, jestli tu výhodnou pojistku, která škodu pokryje zaplatil také zapůjčitel, nebo my, daňový poplatníci, páč to musela být pálka vyšší než operativní leasing na Superba.

      1. Mě by spíš zajímalo, jestli škodu zaplatí pojišťovna
        Mě by spíš zajímalo, jestli škodu zaplatí pojišťovna nebo daňový poplatník.
        Pochybuji, že se ve smlouvě na policejní služební auto něco psalo o převozu hradních papalášů. (nebo že by dokonce papaláš mohl řídit)

        1. Na iDnes to vcera resili, vyjadril se k tomu mluvci BMW Group
          Na iDnes to vcera resili, vyjadril se k tomu mluvci BMW Group CR David Haidinger: „Máme speciální havarijní pojistky, které nejsou takové jako u běžných smrtelníků. Veškeré náklady budou hrazené z pojistky, daňové poplatníky to rozhodně nic stát nebude.“
          Pri pronajmu se o zadne platbe statu za pojisteni nemluvilo, takze tak nejak predpokladam, ze skodu uhradi pojistovna z pojistky, kterou plati BMW, ale mohu se samozrejme mylit, treba si pojistku nechavaji proplacet policii.

        1. Jjj, každej je šťasnej že debílek napsal komentář, co
          Jjj, každej je šťasnej že debílek napsal komentář, co blbečku teď budeš lslavit, že debílci jako ty začínají zasírat i tento web hovadinama co jsou možná k picu, ale bežnej rozumnej člověk si poklepe na čšelo co jsi ty a autor za vola…

    1. nene je to správný veřejnost informovat o tom že stát po
      nene je to správný veřejnost informovat o tom že stát po nich nejspíš bude chtít 4 mega na mejdan CAJTů 😉 Nebýt novinářů tak o tom ani nevíme a zamete se to pod kobereček popelníček soudruzi. Vždyť Policie o tom přeci nechce informovat 🙂

      1. Prosimtře co meles? Nikomu nevydi informace, ze rostrelili
        Prosimtře co meles? Nikomu nevydi informace, ze rostrelili auto, ale ty Horsikovi osobní žvásty… Prostě teď Hořšík nenapsal článek, ale snůžku svých pocitů a ještě způsobem kde so ukázal že je buran jako Kalousek..

        Já sem chodím, že nemusím číst články jako v idnesu, aha apod. a najednou Hořčík se blbě vyspí a vydá tuto zhovadilost a myslí si jakej to je super článek a akorát co dokázal, že dost lidí nasral, že web sklouzává do odpadu bulváru…

Napsat komentář