Seat zkoumá co s autem, když je zaparkované

Seat a Saba, lídr v oblasti vývoje řešení pro městskou mobilitu se specializací na správu parkovacích míst, podepsaly na autosalonu Automobile Barcelona smlouvu o poskytování nových služeb pro „ekosystém“ mobility vozidla, na kterém Seat v současnosti pracuje.

Noví partneři budou zkoumat možnosti nových služeb pro využití doby, po kterou je vůz zaparkován, což je 95 % veškerého času
foto: Seat

V souladu s cílem stát se lídrem v oblasti konektivity zařadí Seat společnost Saba do svého „ekosystému“, aby společnými silami mohly vytvářet nové služby pro parkování, které usnadní řidičům mobilitu.

Partneři mimo jiné zkoumají možnost nabízet systém rezervace parkovacího místa a platby za jeho použití prostřednictvím chytrého telefonu. Systém umožní klientům společnosti Saba elektronické platby za služby a bude integrován do digitálních řešení, na nichž SEAT v současnosti pracuje.

Spolupráce navíc pokládá základy pro projekty, jako je Parkfinder 2.0, které oběma společnostem umožní mimo jiné podle skutečných potřeb každého klienta.

Rovněž se budou zabývat dalšími službami pro časové období, po které je vozidlo zaparkováno, například dodávkami zakoupeného zboží nebo doplněním paliva. Podle odhadů stojí vozidla se soukromým provozovatelem 95 % veškerého času na parkovacím místě.

Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT, zdůraznil „důležitost těchto partnerství pro zavádění nových obchodních modelů v oblasti mobility s cílem nabízet řidičům snadné, síťově propojené a individualizované cestování“.

Generální ředitel společnosti Saba Josep Martínez Vila vyzdvihl, že „tato spolupráce podporuje služby s přidanou hodnotou pro klienty v městských oblastech, v nichž patří mezi hlavní priority řízení trvale udržitelné mobility společně se zaváděním nových technologií“.

SEAT a Saba kromě toho chtějí také vybudovat nabíjecí stanice v síti parkovišť v Barceloně pro vozový park elektromobilů Mii, které budou používat zaměstnanci střediska SEAT Metropolis:Lab Barcelona a komplexu Pier01.

V rámci tohoto projektu sdílení vozidel bude v ulicích Barcelony jezdit 10 vozidel eMii, s nimiž bude SEAT testovat možnosti techniky elektrického pohonu ve sdílených vozidlech.

Síťově propojený SEAT na Automobile Barcelona

Letošní ročník autosalonu v Barceloně poprvé zahrnuje specializovanou výstavu Connected Hub, zaměřenou na síťově propojený automobil. SEAT v této souvislosti představuje veřejnosti nové plody vývoje v oblasti síťově propojeného automobilu, o nichž informoval na nedávném světovém kongresu pro bezdrátovou komunikaci MWC (Mobile World Congress).

Široká veřejnost tak má díky značce SEAT příležitost seznámit se na oblíbeném Barcelonském autosalonu s nejmodernější technikou španělského výrobce automobilů, která byla dosud prezentována pouze na výstavě přístupné odborníkům.

Španělská značka vystavuje ve své hlavní expozici nové modely Ateca FR, Ibiza a Leon Cupra. Společnost jim dělá působivý simulátor, v němž si mohou zájemci vyzkoušet SEAT ID. Tato brána do digitálního „ekosystému“ značky poskytuje různé služby v oblasti mobility.

Mezi ně patří například prognózy stavu dopravy v reálném čase, doporučení trasy (restaurace, obchody, služby, atd.) a návrhy v závislosti na změnách denního programu řidiče. Přítomnost značky SEAT v této zóně je završena studií, která je vzpomínkou na SEAT 600, motocyklem Ducati, pohárem Copa del Rey a systémem rozšířené reality 4D.

Společnost SEAT včera také informovala o podpisu další smlouvy, tentokrát se společností Google, o zahrnutí nové aplikace Waze s funkcí navigačního systému GPS pro Android Auto do kompletní produktové řady, vybavené systémem Full Link.

Tato aplikace optimalizuje cestování automobilem prostřednictvím navigačního systému, který umožňuje vyhnout se dopravním kolonám díky informacím, poskytovaným v reálném čase komunitou uživatelů.

SEAT navíc představil svou aplikaci SEAT Drive App pro Android Auto. Uživatelé zařízení, pracujících s tímto systémem, mohou mít díky této aplikaci bezpečný přístup k informacím ze svého mobilního telefonu na displeji vozidla.

Aplikace, která bude brzy k dispozici v Google Play Store™, se propojí s displejem vozidla. Jedná se o další krok společnosti SEAT směrem k síťově propojenému automobilu.

SEAT je na autosalonu významně zastoupen rovněž v nové výstavní zóně Connected Hub, v níž vystavuje eMii jako příklad vozidla, které nalezne uplatnění v pilotním projektu sdílení vozidel. SEAT spustí projekt pro zaměstnance střediska Metropolis:Lab Barcelona a komplexu Pier01.

Tato služba umožní společnosti SEAT testovat techniku elektrického pohonu a další technologie, jako je systém Digital Access pro sdílení vozidel, který umožňuje přístup do vozidla bez fyzického klíčku.

Přítomnost společnosti SEAT na autosalonu Automobile Barcelona završila akce Demo Day, na níž nově založené firmy, které se účastní podpůrného programu SEAT Accelerator by Conector, představily své projekty investorům.

SEAT navíc poskytuje návštěvníkům příležitost řídit chytré vozidlo Ateca Smart City Car, které detekuje neobsazená parkovací místa ve městě, a vyzkoušet si aplikace Parkfinder a Travipay, které umožňují rezervaci parkovacího místa a platbu za jeho použití.

tisková zpráva

6 Comments on “Seat zkoumá co s autem, když je zaparkované”

Napsat komentář