Volvo nabídne elektromobil s dojezdem 400 km a cenou podobnou Modelu 3

V roce 2019 chce švédsko Volvo vrhnout na trh elektromobil s dojezdem 400 km. Cena v USA by měla být mezi $35 000 až $40 000, tedy podobná Tesla Model 3.

Budoucnost elektrických aut podle Volva
foto: Volvo

Záměr uvést na trh v roce 2019 nový elektromobil Volvo potvrdil aktuálně Lex Kerssemakers, šéf Volvo Car USA. Zároveň dodal, že hlavním důvodem, proč se zatím lidé staví odmítavě k nákupu elektromobilů, je strach z nedostatečného dojezdu.

Už z dřívějších střípků ale víme, že nový elektromobil Volvo by měl nabídnout baterii o kapacitě až 100 kWh. Podobně jako Volkwagen a další automobilky, i Volvo vyvíjí pro své elektromobily modulární platformu zvanou MEP.

I na základě těchto informací se dá čekat, že nový elektromobil značky Volvo bude v roce 2019 postaven jako úplně nové auto a nepůjde o přestavbu některého ze současných modelů.

11 Comments on “Volvo nabídne elektromobil s dojezdem 400 km a cenou podobnou Modelu 3”

    1. Na superdobijecky sere v ČR pes. S 55+ baterkou mě zajímá
      Na superdobijecky sere v ČR pes. S 55+ baterkou mě zajímá jen tah do Chorvatska/Afriky(IT) od Mikulova. Kolem komína to nepotřebuju v podstatě vůbec. Mít tak čas pojedu v klídku až do Recka a na policejní stát alias Chorvaty prdím.Jenze není čas a nerad lítám.Furt ale zatim lepší jak nemít prachy.

Napsat komentář