Tesla zveřejnila plány na rozšíření sítě Supercharger v roce 2017

Tesla na svém webu obnovila mapu nabíjecích stanic Supercharger pro rok 2017. Plán je zahustit výrazně Německo a západní Evropu celkově, stejně jako východ a jih Spojených států.

Takhle by měla vypadat mapa nabíjecích stanic Tesla Supecharger v roce 2017 v Evropě
foto: Tesla

Tesla nestihla v roce 2016 vybudovat takovou síť nabíjecích stanic Supercharger jakou si původně představovala. I tak se jí ale podařila slušná expanze, když už má v provozu například dva Superchargery v Polsku a jeden také v Česku (Humpolec-Vystrkov).

V roce 2017 chce Tesla svou síť nabíječek Supercharger výrazně expandovat v Kanadě (kde se to nestihlo letos), ale například i do Mexika, na Havaji, na Novém Zélandu, v Jižní Koreji či na Taiwanu. Evropská mapa Superchargerů pro rok 2017 do značné míry připomíná původní plán pro rok 2016.

V Česku jsou na ní vidět už tři, možná čtyři Superchargery (u toho nejjižnějšího není zřetelné zda už není v Rakousku). To dává smysl, už delší dobu se spekuluje o vybudování dalších Supechargerů v Praze, Brně a Ostravě.

Další nabíječky se mají otevřít také v Polsku, pobaltských republikách, Řecku a otevřena by měla být cesta až do západního Turecka. Příští rok také konečně přibudou Superchargery v Portugalsku a Irsku.

V současné době provozuje Tesla 769 nabíjecích stanic Supercharger s 4876 samostatnými stojany. Do konce příštího roku by jich mohl být dvojnásobek, a to zejména kvůli plánovanému začátku výroby a prodeje elektromobilu Tesla Model 3.

Tesla

34 Comments on “Tesla zveřejnila plány na rozšíření sítě Supercharger v roce 2017”

  1. Pozdrav,
    Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja

    Pozdrav,
    Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja daje zajmove životnom vremenu. Mi pružamo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajam, auto kredit, Home zajam, studentski zajam, poslovni zajam, investicijski zajam, debt consolidation, i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte tražiti više jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske poteškoće učinili stvarom iz prošlosti. Nudimo zajam od 5000 dolara do 50.000.000 dolara po izuzetno visokoj kamatnoj stopi od 2%. Obratite nam se danas putem e-pošte i bit će nam drago da vaše financijske probleme rješavaju prošlost, bez provjere kredita, 100% zajamčeno.
    Pošaljite nam e-poštu na: (elizabethleonardoloanfirm@gmail.com) za prijavu.

  2. Srát na Ostravu je třeba
    Srát na Ostravu je třeba nabíječka na skutečném tahu a tím je místo mezi Olomoucem a Prostějovem na dálnici. Tam jezdí víc aut než to cpát někam k hranicím kde je Ostrava. Jako další destinaci Ostravu vítám, ale smysl teď nemá prostě nemá. Ale nejvíc bych asi uvítal hodně nabíječek mezi Vídní a Chorvatskem ideálně tak po 150-200km a ne až po 300 🙁 .

      1. Podle mě pro ČR stačí
        Podle mě pro ČR stačí mít ten Humpolec a pak Olomouc. To ostatní je stejně točení se na pětníku. A cpát to k Ostravě – „No to může jen Blbec“ (Švejk). To ostatní jsou už jen pozlátka a zhušťování sítě, ale na „funkci rostlináře“ to už nebude mít vliv. Jsem sto připustit ještě Cajzlov kvůli tahu do Bavor, ale to je tak vše co v prvním sledu by mělo být. Normálního českého turistu na nízký průlet do Chorvatska stejně ČR nezajímá a ostatní buď nejezděj nikam nebo raději letěj.

    1. No mne teda dava smysl davat
      No mne teda dava smysl davat nabijecky primarne v blizkosti krizeni tahu, aby pokryly vice moznych cest. Dneska to leckde vypada tak, ze kdyz nekam jedete, tak si na krizovatce dalnic musit udelat zajizdku i desitky km jinym smerem abyste dojeli k SC.
      Mimochodem mezi olomouci a prostejovem je nabijecka totalni nesmysl, protoze ta silnice ztrati velkou cast sveho vyznamu s otevrenim D1….

                1. Jo, to mě taky. Tohle mi
                  Jo, to mě taky. Tohle mi odpověděli na můj dotaz na facebooku: „Dobrý den, Honzo, za mylnou informaci na našich webových stránkách se velmi omlouváme – již byla opravena. Nabíjecí stanice pro elektromobily je ve fázi projektové přípravy, kde probíhají jednání s případnými poskytovateli. Budeme na tebe myslet a jak vše nainstalujeme, dáme vědět. Hodně šťastně najetých elektrokilometrů, Honza“

                1. Tady je to opravdu samy
                  Tady je to opravdu samy zakomplexovany diskuter. Pisi snad neco o soudu? Stacila fotka, clanek, cokoliv. Ale tyto konspiracni teorie si nechte pro sebe.

                2. Podle sebe soudim Tebe ?
                  Podle sebe soudim Tebe ? Informace mam ustni ale zato primo od pramene. Vystavba SuC v Praze zavisi na terminu dokonceni prilehle budovy ,ktera je zatim ve stadiu hrube stavby. Dobrou noc !

                3. Slučná hysterická reakce,
                  Slučná hysterická reakce, nejdřív něco načnete a se oháníte soudy 😀 lol

                1. A přesně kvůli těmto
                  A přesně kvůli těmto praktikám se teď zavádí poplatky.

Napsat komentář