Podívejte se jak jezdí unikátní Bio-Hybrid Schaeffler

Série Fully Charged patří mezi nejen naše oblíbené pořady. Už jen proto, že ji uvádí Kryton. Teď si vyzkoušel jak se jezdí v bio-hybridu firmy Schaeffler.

Hmotnost 80 kg není s elektrickým příšlapem žádný problém. Tenhle krásný stroj vyrobila jako prototyp německá společnost Schaeffler, která patří mezi největší světové dodavatele automobilových komponent.
foto: Fully Charged

Bio-hybrid je vlastně tak trochu elektrokolo, tak trochu (opravdu jen trochu) auto. Má pohodlnou sedačku, čtyři kola a střechu, což je asi tak nejvíc v čem se autu přibližuje. Vše ostatní je spíš elektrokolo.

Když ale takovou věc nazvete chytře „Bio-Hybrid“, automaticky si získáte pozornost. Zní to totiž zajímavě a futuristicky. A podle Fully Charged se v tom kupodivu i fantasticky jezdí.

Baterie je vyjímatelná a můžete si ji odnést k nabíječce. Odnímatelná je i střecha. A máte kabriolet! Po inženýrské stránce je to prý překvapivě propracovaný stroj. „Je to jako závodní auto. Velmi německé…“ dodává Robert Llewellyn.

Škoda, že Bio-Hybrid zatím není na prodej. Jde o experimentální vozidlo, ve kterém Schaeffler Group prozkoumává různé možnosti městské mobility.

Fully Charged

18 Comments on “Podívejte se jak jezdí unikátní Bio-Hybrid Schaeffler”

  1. uz to tu bolo, a dopadlo to
    uz to tu bolo, a dopadlo to vzdy rovnako.

    ked to zaparkaujem tak to ukradnu, bicykel aspon schovam, elektricky skateboard je flexibilnejsi, dalsi variant boli tie okapotovane mikro auta, ktore nik nechce (aj cinske, u nas cez bazar v ponuke za cca 3000 EUR ?), individualna dopravna situacia sa da riesit nizkym letom nad povolenymi lokalitami. lacnym vsadedostupnym taxi ktore odvezie kamkolvek aj za hranice bez specialnej prípravy.

    pouzite opotrebovane auto ktore posluzi, v zachovalom stave, stoji od 2000 EUR. flexibilita je zaujimava az pri preprave v spicke na specificke miesta. = neuspesny projekt

          1. Ale jděte, vy moc dobře
            Ale jděte, vy moc dobře víte co sděluju jen vám totálně vadí jak to sděluju a točíte se na tom. Internetový náckové se strašně rádi zaštiťují pravidly, zvyklostmi a důsledně je vyžadují a každýmu by to nejradši nalajnovali podle pravítka. Vitejte na internetu kde včera není dnes a situace se mění každým okamžikem 😉
            Taky vás nikdo nenutí číst vše co se zde vyskytuje. Máte dokonce možnost výběru. Život je tak jednoduchý.

            A vůbec buďte rád, že nás Timothy John Berners-Lee, tvůrce World Wide Webu nechá prohlížet web tak jak je, protože on pro změnu zase nesnáší obrázky a www vymyslel hlavně pro text a ne ty hromady obrázků co se tu všude okolo vyskytujou :)))

      1. Ale třeba i tohle –
        Ale třeba i tohle – benycargo.cz, bez homologace z Číny i pod 30. Určitě by se to za ty prachy dělat nechalo, v dostatečným objemu, ale musel by existovat tlak na cenu od konkurence a hlavně intenzivní odbyt (aby se vyplatila linka). Materiálu na tom tolik zase není …

Napsat komentář