Autosalon Paříž 2016: nový elektroskútr BMW C Evolution

BMW představí na autosalonu v Paříži 2016, který začne 1. října, novou verzi elektroskútru BMW C evolution s delším dojezdem až 160 km na jedno nabití.

Ceny nových verzí elektroskútrů BMW C evolution zatím nebyly odhaleny. Vzhledem k tomu, že předchozí generace se prodávala za v přepočtu víc než 400 000 Kč a nijak zásadní úspěch neměla, čekáme, že BMW tentokrát půjde dolů.
foto: BMW

Elektroskútr BMW C evolution šel na trh už v roce 2013. Nová verze představovaná po čtyřech letech na autosalonu Paříž 2016 nabídne dvě varianty dojezdu: 100 km a 160 km na jedno nabití. Novým standardním příslušenství bude i vylepšený nabíjecí kabel.

Nová generace využije inovace baterií, kterou BMW aktuálně představilo v elektromobilu BMW i3. Bateriové články mají kapacitu 94 Ah (předtím to bylo 60 Ah).

Elektroskútr BMW C evolution ve verzi „Long Range“ má nově stálý výkon 19 kW (26 koní), o 11 koní víc než předchozí model. Max. rychlost je elektronicky omezena na 129 km/h.

Nižší verze s dojezdem 100 km má výkon 15 koní a max. rychlost 120 km/h. Výhodou je, že ji může řídit kdokoliv s řidičským průkazem A1. Skútr je poháněn kapalinou chlazeným elektromotorem.

Elektroskútry BMW C Evolution je ke koupi ve většině vyspělých západoevropských zemí a Číně. Nově se přidává také , Japonsko a Jižní Korea.

tisková zpráva

5 Comments on “Autosalon Paříž 2016: nový elektroskútr BMW C Evolution”

  1. Ako je to pri Eskutroch a
    Ako je to pri Eskutroch a skupinach pri vodicaku. Ja mam skupinu B, B1 a AM. Cize tento skuter by som soferovat nemohol. Ako u benzinovych skutroch je mi to jasne vsetko nad 125ccm nemozem soferovat. Ale pri skutroch viem skor o Emotocykloch a Eskutroch – no Eskutre co som si obzeral su skor v porovnani z skutrami benzinovymi len 50ccm. Hodil by sa clanok, kde by bolo viac Eskutrov a pri kazdom by bolo dane z akym vodicakom to moze clovek soferovat. Su vobec Eskutre co maju vykon ako 125ccm benzinove?

  2. Vždy si u takového
    Vždy si u takového představení elektro skútru vzpomenu na mého oblíbence E.ON e-max, hlavně ve verzi 120s s dojezdem 70 km. Paráda.
    Jenže podobně jako u elektroaut ho zabila jen verze 90 (dojezd kolem 45 km) a cena této slaboty 51 666 Kč bez DPH. kupodivu se jím pyšní i většina elektropůjčoven, kam je distribuční společnost E.ON v jižní části republiky dodává. Asi aby jim zákazníci daleko neujeli 🙂

Napsat komentář