Tesla Model X bude mít stejný duální pohon jako Model S

Automobilka Tesla Motors aktuálně rozeslala všem vážným zájemcům o elektromobil Tesla Model X dopis. Poděkovala za trpělivost navzdory nejnovějšímu odkladu a poodhalila podrobnosti týkající se pohonu.

, šéf Tesla Motors, slibuje, že výrobní verze elektrického Tesla Model X bude ještě lepší než původní koncept
foto: Tesla Motors

Automobilka Tesla Motors v nejnovějším dopise potvrdila, že elektromobil Tesla Model X využije stejný pohon, který aktuálně firma představila jako „D“ pro elektromobily Tesla Model S (85D a P85D). Auto tak standardně nabídne pohon všech čtyř kol.

Tesla v dopise upozorňuje, že „kdokoliv kdo si auto objedná dnes by neměl čekat doručení vozu před rokem 2016“. V současné době firma staví beta prototypy Modelu X, které využije pro crash testy. Model X bude zároveň první elektromobil s tažným zařízením.

Takže abychom si to shrnuli: Model X je na cestě a specifikace budou podobné elektromobilu Tesla Model S 85D. Tedy výkon 376 koní, Supercharging, zrychlení o něco nižší, takže kolem 5,5 vteřiny z 0 na 100 km, stejně tak i dojezd nejspíš o něco nižší, řekněme kolem 440 km.

Dá se také očekávat, že Model X 85D bude základní verze auta. Tesla by pak mohla nabídnout verzi s vyšší kapacitou baterie, řekněme například 105D/110D nebo třeba i 120D.

Tento upgrade baterie by se poté během několika měsíců možná mohl objevit také pro Model S s tím, že by z nabídky zcela zmizela 60kWh verze. Ale to už je skutečně jen čirá spekulace.

Tesla Motors

Napsat komentář