POZVÁNKA: Velká jarní cyklojízda 2014

V sobotu 26.4.2014 se opět uskuteční pravidelná Velká jarní cyklojízda. Začínat se bude klasicky v 15:00 na Náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Přijeďte v převlecích, s nezvyklými módními doplňky, nebo jen nasaďte široký úsměv a vyražte do ulic.

Pozvánka na Velkou jarní cyklojízdu 2014 v Praze, která se jako obvykle pojede v sobotu 26.4. z Náměstí Jiřího z Poděbrad
foto: Auto*Mat

Vezměte na cyklojízdu kazeťák a pusťte si na cestu svou oblíbenou hudbu. Máte-li ve sklepě originální kolo, které přes rok šetříte, cyklojízda je ideální chvíle na to, ukázat se s ním na veřejnosti. Kreativita a originalita se víc než cení, meze jsou dány jen pravidly slušného chování a pravidly cyklojízd.

Cyklojízdy jsou spanilé barvité jízdy na kolech, koloběžkách a dalších bezmotorových dopravních prostředcích městem. Svou podstatou – nápaditostí – vyvolávají v ulicích vlnu pozornosti. Pražské cyklojízdy jsou především oslavou svobodného pohybu po městě, festivalem, setkáním, příležitostí zažít pražské ulice na chvíli jinak.

Zároveň slouží jako podnět k širší diskusi o cyklodopravě jako o moderním, efektivním a ohleduplném způsobu pohybu po městě. Navenek pak značí podporu a silný argument pro ty, kdo za městskou cyklistiku lobbují na pražském magistrátu a dalších úřadech.

Nezapomeňte, že na cestu domů z cyklojízdy budete potřebovat světla. Kdo se chce zúčastnit a nesežene si do té doby kolo sám, půjčte si kolo z veřejného systému reKola, obraťte se na spřátelenou půjčovnu OKOLO v Revoluční ulici, či Bajkazyl na náplavce.

Afterpárty se uskuteční v Tiskárně na vzduchu na kraji parku Stromovka. Vystoupí kapela Hm… (mimořádně pouze ve dvou) a po ní DJ Radia 1 Zdeněk Lichnovský.

VJC2014

Napsat komentář