Peugeot chce, abyste se při řízení cítili skvěle

Skupina PSA Peugeot Citroën chce být o krok dopředu před očekáváním svých zákazníků. Představila proto inovace, které působí současně na všechny smysly. Odrážejí moderní společenské trendy kladoucí důraz na dosažení pocitu pohody.

Auta budoucnosti by podle PSA Peugeot Citroën měla nabídnout maximálně příjemné pocity
foto: PSA Peugeot Citroën

TISKOVÁ ZPRÁVA

Skupina PSA Peugeot Citroën nabízí díky inovacím, které se zaměřují na akustiku, světlo, materiály a kvalitu vzduchu, nový zážitek z jízdy. Skupina ve světové premiéře v rámci druhého ročníku akce „Den pro inovace“ odhalila celý svůj multismyslový přístup:

Koncept Chrysalide, nové zážitky přinášející pohodu na palubě

Koncept umožňující synchronizaci jednotlivých funkcí vozu, které působí na smysly a přinášejí pocit pohody. Nabízené příslušenství se zaměřuje na jednotlivé smysly:

Zrak – osvětlení: strop, palubní deska, dveřní panely, sedadla
Čich – použití vůní: difuzér na centrálním větráku
Sluch – speciální playlist a specifická úprava zvuku: kabina a horní část opěradel
Hmat – tepelný komfort: elektrické nastavení sedadel, s možností uložení 3 poloh do paměti (řízení, nastupování a relaxace), vytápění vzduchem v horní části opěradel, masáž ve 3 místech (opěradlo, polštářek a opěrka lýtek).

Béatrice Daillant-Vasselinová, vedoucí multismyslového projektu, vysvětluje, v čem spočívají nové zážitky, které koncept Chrysalide zprostředkovává: „Jízda je vnímána jako příležitost, jako pozitivní chvíle, která něco přináší. Sezení za volantem se stává příjemným okamžikem, kdy je možné vnímat pocit pohody.“

Byla představena i zcela nová řešení, která budou k dispozici od roku 2016 a která zlepší smyslové zážitky na palubě vozů Peugeot, Citroën a DS a současně splní očekávání našich zákazníků:

Prostorové rozložení zvuku v kabině, řízený zvuk pro větší pohodu a bezpečnost

Technologie umožňující díky digitálnímu zpracování zvukových signálů simulovat polohu a pohyb zdrojů zvuku. Na základě reálných zdrojů – reproduktorů v automobilu – se znovu vytváří virtuální zdroje zvuku, které ožívají kdekoliv v prostoru. Zvuk lze umístit do určité polohy nebo ho dokonce lze rozpohybovat, v souladu se sdělením nebo místem, k němuž se odkazuje.

Vincent Roussarie, inženýr specializující se na výzkum digitálního zvuku, k této technologii uvedl: „Prostorové rozložení zvuku je technologie uplatňující se na třech úrovních: srozumitelnost sdělení, kvalita zvuku a konečně účinnost funkce, protože hlasová informace a zvuková lokalizace se vzájemně posilují pro vyšší bezpečnost řidiče.“

Kvalita vzduchu a kvalitní vzduch, dýchání čistého vzduchu ve voze

Zařízení pro snížení znečištění vzduchu, technologie umožňující nalézt a zlikvidovat částice v kabině za pomoci vysoce účinného filtru splňujícího kritéria HEPA. Systém kombinující aktivní uhlí, katalyzátory a zeolity absorbuje znečišťující plyny a chemické sloučeniny. Systém lze programovat a aktivovat na dálku, aby bylo možné vzduch v kabině vyčistit ještě před cestou.

Emmanuel Boudard, šéf centra pro inovace v oblasti kvality vzduchu v interiéru, o zařízení prohlásil: „Hlavní zásadou je ochránit posádku před všemi formami vnějšího ohrožení, jako jsou alergeny (proteiny z pylů vyvolávající alergie) a znečišťující látky, ale také vyčistit vzduch v kabině, který je plný znečišťujících plynů. Zlepšením kvality vzduchu v kabině se zlepší vnímání kvality našich vozů, které nabídnou neutrální čichové prostředí otevřené novým zážitkům.“

tisková zpráva

Napsat komentář