Kia EV6: první vyhrazený elektromobil značky se představí letos v březnu

Kia EV6 je první elektromobil, jenž bude postaven na vyhrazené platformě Kia pro elektromobily (E-GMP) a bude používat nové označení ‚EV‘.

Záplava nových elektromobilů pokračuje. Nejnovějším modelem je Kia EV6.
foto: Kia

E-GMP je zkratka pro Electric-Global Modular Platform a v podstatě jde o jihokorejskou obdobu koncernového MEB. Hyundai a Kia na něm hodlají postavit mnoho budoucích elektromobilů – zatím víme o Ioniq 5 a Kia EV6.

Nové elektromobily Kia s akumulátorovým pohonem ponesou označení v souladu s novou strategií, která je součástí proměny značky. Tento nový přístup bude zárukou jednoduchosti a konzistence názvosloví elektromobilů Kia napříč všemi globálními trhy.

Kia EV6

Kia EV6
foto: Kia

Označení všech nových vyhrazených elektromobilů Kia s akumulátorovým pohonem bude začínat předponou ‚EV‘, aby zákazník okamžitě rozpoznal, který z produktů Kia je poháněn samotnou elektřinou. Dále bude následovat číslo odpovídající zařazení daného vozidla v rámci modelové řady.

Model EV6, navržený a zkonstruovaný v souladu s novým sloganem značky Kia ‚Movement that inspires‘, se představí ve světové premiéře ještě během prvního čtvrtletí 2021.

tisková zpráva

One Comment on “Kia EV6: první vyhrazený elektromobil značky se představí letos v březnu”

Napsat komentář