Mercedes-Benz dává sbohem hluku, předvádí elektromobil EQC na nových videích

V roce 2019 má Mercedes-Benz uvést na trh svůj plně elektrický crossover nové řady EQC. Prozatím ukazuje světu jeho koncepční verzi.

Prototyp elektromobilu Mercedes-Benz EQC při testu za vysokých teplot
foto: Daimler/Mercedes-Benz

Daimler v rámci značky Mercedes-Benz zavedl novou řadu EQ. Ta bude reprezentovat jeho vstup do nové, elektrické éry. Podobně, jako je tomu s I.D. u koncernu Volkswagen.

Kromě crossoveru EQC, který přijde na trh první, už si Mercedes zaregistroval také ochranné známky EQA a EQB, celkem 14, vždy s číslicí od 200 do 360 s náhodnými skoky po desítkách. Zatím není jasné, co čísla znamenají, možná dojezd a tolik jich je pro zmatení konkurence? Kdo ví.

Model EQC má jít na trh jako první a právě v době, kdy také Audi bude uvádět svůj Audi e-tron (ačkoliv jeho uvedení bylo aktuálně odloženo kvůli situaci bývalého šéfa Audi Ruperta Stadlera).

Mercedes-Benz se proto musí blýsknout. Už dnes má v provozu 200 prototypů brázdících celý svět v nejrozmanitejších podmínkách. V nejnovějším videu „Goddbye noise“ (Sbohem, hluku) s konceptem Mercedes-Benz EQC vtipně poukazuje na bezhlučný provoz elektromobilů.

Koncept je zatím vybaven 70kWh baterií, optimistickým dojezdem až 500 km a výkonem 300 kW díky dvěma elektromotorům. Jaké parametry nabídne výrobní verze zatím nebylo ohlášeno.

Mercedes-Benz

22 Comments on “Mercedes-Benz dává sbohem hluku, předvádí elektromobil EQC na nových videích”

      1. Na kone se divame jeste mnohem dele a nadava nekdo, ze nervou
        Na kone se divame jeste mnohem dele a nadava nekdo, ze nervou a nesmrdi benzinem? Neni prave ten smrd a hluk neprirozeny a my jsme byli blahovi, ze jsme to tak dlouho vydrzeli? Otevrme oci a budme realnejsi. Nebo Vy preferujete hluk a smrad pred klidem a vuni? Kdyz jedu jednou za cas do prace, tak me pred Brnem zacne palit nos a cely den neslysim nic jineho nez hluk. Doma registruju kazde projizdejici auto, kazdeho protivneho ptaka a hlavne cvrcky. A uzivam si vune stromu na dvore. Lituju lidi, co musi zit ve smradlavych a hlucnych mistech a ani si neuvedomuji, ze jim to vadi. 🙂

        1. „Je mi líto Evropanů, kteří si sami ničí životní
          „Je mi líto Evropanů, kteří si sami ničí životní prostředí, kací stromy, dýchají ve městech výfukové plyny, jezdí k nám na dovolenou a považují svojí civilizaci za vyspělou.“

          A tohle Vám řekne stará paní sedící bez bot na lavičce ve svém lese na Kostarice. K zamyšlení??

          1. To že je naše civilizace prakticky mrtvá nepopírají ani
            To že je naše civilizace prakticky mrtvá nepopírají ani odborníci, vyspělé civilizace vždy zanikají. Já si docela dobře dokážu představit život nejen bez aut, ale i bez ostatních věcí, jako jsou počítače apod., tenhle virtuální svět nás de facto zničil.

Napsat komentář