Autosalon Šanghaj 2013: nový Lexus GS 300h

Automobilka Lexus o víkendu odhalila zcela novou verzi modelové řady GS – model GS 300h. Zážehový čtyřválec 2,5 l s plánovanou spotřebou paliva pod 5 l/100 km bude vykazovat ve své třídě špičkové emise CO2 pod 110 g/km.

Lexus GS 300h, nový hybrid automobilky Toyota, se představil na autosalonu v Šanghaji, který právě začal
foto: Lexus

Nový Lexus GS 300h díky svým výtečným ekologickým parametrům a motoru se zdvihovým objemem v samotném středu svého segmentu sehraje klíčovou roli v ukrajování tržního podílu v této třídě, se speciálním zaměřením na firemní fleetové prodeje.

Nový Lexus GS 300h se do konce roku 2013 představí na nejrůznějších trzích po celém světě, včetně Evropy, Číny, asijských zemí, Austrálie a Nového Zélandu.

GS 300h je sedan prémiové vyšší střední třídy vybavený zážehovým čtyřválcem 2,5 l s Atkinsonovým cyklem. Tato technologie kombinuje přímé a nepřímé vstřikování paliva D-4S a plně hybridní pohon Lexus Hybrid Drive se dvěma elektromotory (elektromotor + motorgenerátor), v uspořádání s motorem vpředu a pohonem zadních kol.

Propracované bezpečnostní systémy

Model GS 300h je vybaven ještě širší škálou pokrokových prvků bezpečnostní výbavy, které rozšiřují stávající nabídku bezpečnostních prvků vozů modelové řady GS.

Mezi nové prvky patří přepracovaný barevný Head-Up Display (HUD) s projekcí na přední sklo a výstražný systém RCTA, který monitoruje okolí vozu při couvání a s předstihem varuje řidiče v případě blížící se pohyblivé překážky.

Pomáhá tedy například při výjezdu z řady zaparkovaných vozidel na parkovišti. Nový Lexus GS 300h je rovněž vybaven mlhovými světly s technologií LED.

Konstrukční řada Lexus GS nyní zahrnuje verze GS 300h, GS 450h, GS 250, GS 350 (není v nabídce v ČR) a GS 350 AWD. Celosvětové prodeje modelu představeného na jaře 2012 dosáhly v loňském roce počtu 47 787 vozů, což je bezmála šestinásobek prodejů roku 2011.

tisková zpráva

Napsat komentář