V Praze bude spuštěn volný carsharing CAR4WAY

Společnost Auto Louda, jeden z největších dealerů koncernu Volkswagen, otevírá v Praze novou provozovnu. Zároveň tam chystá spuštění „volného“ carsharingu CAR4WAY.

Ve flotile carsharingové služby CAR4WAY najdeme vozy jako Škoda Octavia, ale například i Volkswagen e-Up!
foto: CAR4WAY

Nová pražská pobočka Louda Auto a CAR4WAY na Kolbenově ulici nabízí klientům nejen kompletní prodejní a poprodejní služby, autobazar prověřených vozů, autopůjčovnu či půjčovnu příslušenství, ale dokončuje i několik výjimečných zasedacích místností určených pro potřeby firemních klientů.

Společnost Auto Louda plánuje značné rozšíření nabídky modelů a výrazné navýšení flotily vozů carsharingové služby CAR4WAY. Zákazníci tak budou moci sdílet nově nejen vícemístné či užitkové vozy, ale i sportovní modely. Samozřejmostí je online rezervace 24 hodin denně či bezklíčkové odemykání vozu.

Novinkou je i tzv. „volný carsharing“. Zatímco doposud bylo třeba vrátit sdílený vůz do tzv. stejné lokality, CAR4WAY nyní přichází s volným carsharingem, který je nyní v pilotním provozu.

V praxi to znamená, že v rámci městských částí 5, 6 a 8 nebude nutné vracet auto do oblasti místa nástupu. Postupně je v plánu rozšiřovat a spojovat další městské části v jednu lokalitu.

„Naším cílem je ušetřit klientům čas, usnadnit plánování a zefektivnit využívání našich vozů. Využívaný automobil proto budou moci v rámci konkrétních městských částí vrátit kamkoliv,“ dodává Martin Feller, obchodní ředitel CAR4WAY a.s. a Louda Auto a.s.

CAR4WAY je současným lídrem na českém trhu sdílení aut, tedy tzv. carsharingu. V Praze a v Pardubicích disponuje 140 vozy Škoda Rapid, Citigo, Volkswagen Transporter a Volkswagen E-Up.

Na začátku roku 2017 plánuje navýšit počet automobilů jen v Praze na téměř 240 a celkem na 300 vozů v osmi městech České republiky, kde provozuje svá dealerství.

„Připravujeme také rozšíření našeho portfolia vozů, aby pokrylo maximum potřeb našich klientů. K dispozici jim tak bude například osmimístný Transporter, sedmimístný Caddy nebo užitkový Caddy Maxi v provedení skříň, modely Octavia a Fabia, oba ve variantách Combi. Ti náročnější pak mohou dokonce sdílet a užít si jízdu ve sportovním modelu Octavia RS,“ říká majitel Pavel Louda.

Carsharing od CAR4WAY zahrnuje veškeré náklady na provoz vozu včetně nákladů na pohonné hmoty, pojištění, servis, apod. Zákazníci platí pouze cenu za dobu užívání vozu a najeté kilometry.

„Služba se vyplatí lidem, kteří potřebují čas od času něco převézt, vyjet si na výlet nebo cokoli vyřídit. Oproti vlastnictví vozu je výhodná především pro ty, kteří za rok nenajezdí více než 10 tisíc kilometrů. Výhodou je také její flexibilita – automobil je možné zapůjčit si podle potřeby jen na hodinu nebo třeba na několik kilometrů. Prostě nevázat se žádnými měsíčními splátkami nebo denními zápůjčkami. 24 hodin denně, s on-line rezervací vozů přes internet nebo prostřednictvím mobilní aplikace,“ říká Martin Feller,

A dodává: „Carsharing má do budoucna potenciál stát se součástí pražské integrované dopravy, sloužit může i jako návazná doprava v cílových destinacích pro vlakové cestující, tak jak to funguje například v Německu. Obdobné využití vidíme 
i v rámci administrativních nebo obchodních center či rezidenčních komplexů.“

Propojení služeb Auto Louda s carsharingem nabízí unikátní řešení firmám na míru. Službu sdílení automobilů si oblíbily i firmy, pro které může být sdílení některých typů vozů výhodnější variantou než operativní leasing nebo autopůjčovna.

tisková zpráva

7 Comments on “V Praze bude spuštěn volný carsharing CAR4WAY”

      1. U elektromobilů je
        U elektromobilů je administrativní poplatek za registraci 100 Kč za všechny MČ s novými ZPS dohromady (zatím neplatí pro staré ZPS P1,3,7) a to nikoliv ročně, ale jednorázově za celou dobu životnosti vozidla, při libovolném trvalém pobytu majitele… Aspoň tak to chápu já. Docela slušné zvýhodnění.

          1. Tj. musíte zaregistrovat
            Tj. musíte zaregistrovat elektromobil ve všech MČ (kde chcete parkovat) jednotlivě? Já jsem ty info chápal tak, že stačí el.mobil zaregistrovat pouze jednou a platí to pro všechny nové zóny (P5,6,8) najednou? (Že staré zóny P1,2,3,7 mají jiný režim, chápu.)

            A aspoň tedy to, že registrace platí po celou dobu trvání auta, resp. jeho registrační značky, a nemusí se např. po roce obnovovat, platí?

Napsat komentář