Tesla otevřela v San Francisku svůj největší obchod v USA

Severní Kalifornie je hlavní základnou automobilky Tesla. Otevření největšího amerického obchodu přímo v centru San Franciska je důležitým krokem k upevnění jejího postavení.

Čím víc má Tesla po světě obchodů, tím lépe se jí daří prodávat své elektromobily Tesla Model S, Tesla Model X a brzy také Tesla Model 3
foto: Tesla

Tesla Motors se přidává k nevelkému počtu automobilek jako jsou BMW nebo Lamborghini, které mají obchod přímo v centru San Franciska. Proč je to tak výjimečné? Střed města je extrémně drahý dokonce i pro firmy.

Nový obchod s plochou asi 6000 m2 je o asi třetinu větší, než dosud největší Tesla Store v kanadském Monteralu. Světově má ale automobilka i větší obchody, například v Číně. Největší Tesla Store je v Norsku.

Podle nedávno zveřejněných informací se Tesla chystá otevírat jeden nový obchod po celém světě co čtyři dny. Tak, aby jich na konci roku měla přes 300 namísto současných asi 260.

Do doby, než přijde na trh očekávaný elektromobil Tesla Model 3 na konci roku 2017 už má být obchodů přes 450. Tesla má dnes na Model 3 přes 400 000 rezervací a i to je důvod, proč rychle rozšiřuje počet obchodů po celém světě.

Tesla

13 Comments on “Tesla otevřela v San Francisku svůj největší obchod v USA”

      1. Z toho, co vím o Tesle, se
        Z toho, co vím o Tesle, se domnívám, že jim ke „správnému“ rozhodnutí hodně pomůže, když jim někdo místní pomůže… :-). Tedy, když se v dané lokalitě najde aktivní protějšek. Jako například pan Marušinec (a dále firma E.On) jistě významně přispěl k letošnímu otevření SC Humpolec obstaráním pozemku a projektové dokumentace. Vím o tom, že podobný protihráč se objevil i ve věci vybudování českého showroomu Tesly. Tak držme palce, ať má dost elánu na dotažení díla do zdárného konce.

        P.S.: …..ale více zatím nemohu ani naznačovat 🙂

        1. No to by bylo skvele. V to
          No to by bylo skvele. V to bych ani nedoufal. Ale tak casem urcite tesla tady snad neco otevre ikdyz pro ne mame nulovou prioritu to je logicke. My Brnaci to mame do Vidne hodinku tak to neni tak kriticke a zeby postavili servisni misto primo v Brne je hudba hodne vzdalene budoucnosti, to driv bude v Praze ale ta je zase dal nez ta Viden.

          1. Rád bych, ale dal jsem tomu
            Rád bych, ale dal jsem tomu člověku slovo a věřte, že to není samoúčelné. Tesla má i tady (nemyslím snad přímo na Hybridu… :-)) víc nepřátel, než byste možná čekal. Je mi jasné, že teď vypadám dočista jako fanda konspirací :-). Ale to pro nás opravdu důležité je, co jsem tu už napsal: našel se člověk, který na tom maká a dává do toho mnohem víc, než jen svoje peníze. Važme si ho, buďme za něj rádi a přejme mu klid a zdar v jeho práci. Výsledek by měl stát za to.

            P.S.: ale jinak – kdo hledá, ten samozřejmě najde, svět je malý 🙂

        2. Hmm, jen tak pro
          Hmm, jen tak pro zajímavost, nechtěl by se pan Marušinec věnovat profesionálněji? Věděl bych o celkem strategicky umístěném místě, kde by se možná mohl dost dobře uživit. Dokonce asi i pozemek patří Eonu, takže něco menšího by se snad udělat dalo, třeba 2SC a 2 CHAdeMO, to by mohlo stačit, navíc je to v turisticky rušném regionu, dálnice a 3 státní silnice v dosahu.

Napsat komentář