Tesla dnes všem otevře online konfigurátor Modelu X

Pozornost minulého týdne se upírala k Tesla Model 3 a od soboty i k přistání rakety SpaceX na moři. Důležitá zpráva ale přichází i ohledně Tesla Model X!

Cena elektromobilů Tesla Model X se pohybuje mezi $80 000 a $150 000, pro Teslu půjde letos o další důležitý zdroj příjmů vedle rezervačního poplatku za Model 3
foto: Tesla Motors

Elon Musk na svém Twitteru před asi dvěma dny zveřejnil zprávu o tom, že během dneška by se měla otevřít online konfigurace Tesla Model X všem kdo si auto rezervovali.

Musk od té doby tweet smazal, ale později znovu řekl, že by se konfigurátor měl skutečně otevřít během dneška. To potvrzuje, že Tesla v továrně ve Fremontu významně rozšířila výrobní kapacitu.

Za uplynulé čtvrtletí Tesla dodala 14 820 aut. Za celý letošek chce ale dodat mezi 80 000 a 90 000 elektromobilů, z čehož odhadem 40 % až 50 % by mělo tvořit elektrické Tesla Model X.

Elon Musk, Tesla

9 Comments on “Tesla dnes všem otevře online konfigurátor Modelu X”

    1. Protože i imperialisti z
      Protože i imperialisti z jůesej maj nárok na stejnou bezpečnost, jakou maj ti naši milí soudruzi v EU 🙂
      (cituji) „Tesla se rozhodla stáhnout vozy ke kontrole poté, co sedadla neprošla zátěžovým testem v Evropské unii. Tesla předtím uskutečnila 15 testů ve Spojených státech, ve kterých sedadla prošla. Testy v EU jsou mnohem přísnější, upozornila automobilka.“ (konec citace)

Napsat komentář