Volvo nabídne elektromobily v roce 2019

Rok 2019 jako kdyby byl kouzelnou číslovkou. Apple má do roku 2019 uvést své robotické auto. A Volvo teď chce v roce 2019 nabídnout na trhu svůj první elektromobil.

V roce 2019 uvede Volvo na trh elektromobil postavený na architektuře Scalable Product Arcitecture (SPA), která je základem úspěšného modelu Volvo XC90.
foto: Volvo

V době největšího boomu elektromobility se švédské Volvo ve vývoji elektrických aut poměrně dost angažovalo. Psalo se dokonce o tom, že Švédsko chce zcela opustit fosilní paliva a Volvo už v roce 2007 představilo koncept plug-in hybridu Volvo ReCharge.

O dva roky později následoval elektromobil Volvo C30 a nedávno konečně také plug-in hybridní kombík Volvo V60 PHEV a nově úspěšné plug-in hybridní Volvo XC90 PHEV.

Aktuálně Volvo ohlásilo, že v roce 2019 nabídne svůj první elektromobil, velikostí odpovídající model S60 a nejspíš konkurující nové generaci Leafu, Chevroletu Bolt a Tesla Model 3. Kromě toho chce Volvo plně hybridizovat všechny své modelové řady. Nová řada 40 bude navíc vyhrazena pro malé elektromobily.

Podle Wall Street Journal je aktuální novinka mimo jiné i reakcí na skandál Volkswagenu přezdívaný „dieselgate“. Hakan Samuelsson, šéf Volva, odhaduje, že do konce dekády by mohly elektromobily a hybridy tvořit až desetinu prodejů značky.

„Věříme, že nastal čas, aby elektrifikovaná auta přestala být okrajovou technologií a vstoupila do hlavního proudu.“ – Hakan Samuelsson

Vzhledem k tomu, že čínskou značkou Geely vlastněné Volvo chce do roku 2020 dosáhnout prodejů na úrovni 800 000, znamená to 80 000 prodaných hybridů, plug-in hybridů a elektromobilů za rok.

A teď si můžete přečíst víc o elektromobilu Tesla Model 3.

tisková zpráva

3 Comments on “Volvo nabídne elektromobily v roce 2019”

Napsat komentář