Stále více českých firem se zajímá o elektromobily

Česká pobočka světového dodavatele kabeláží pro energetický průmysl, firma nkt cables s.r.o., rozšířila svůj autopark o elektromobil Peugeot iOn. Vůz jí dodala společnost LeasePlan Česká republika, která spravuje její automobilovou flotilu. Hlavním cílem projektu společností nkt cables, Peugeot Česká republika a je prověřit, nakolik je elektromobil využitelný coby přirozená součást vozového parku.

Elektromobil Peugeot iOn u dobíjecí stanice ve službě společnosti nkt cables
foto: Leaseplan

Elektromobil bude provozován prostřednictvím operativního leasingu stejně jako zbývající vozidla ve flotile – nkt cables si ho od společnosti LeasePlan pronajala na tři roky. Během kontraktu budou zainteresované firmy pečlivě analyzovat především reálné náklady na provoz elektromobilu, ale i jeho funkčnost v praktickém firemním životě.

LeasePlan, který je světovou i domácí jedničkou operativního leasingu automobilů, je propagátorem ekologického koncipování firemních autoparků. V rámci svého globálního projektu GreenPlan motivuje své klienty k takovým řešením, která vedou k redukci škodlivých emisí produkovaných jejich flotilami.

Jednou z cest je využívání vozidel s alternativními pohony, tedy i . Zájem o ně roste především na nejrozvinutějších trzích.

V České republice jsou vozy poháněné výlučně elektrickou energií výjimkou, i tady se ale situace pomalu mění. Elektromobil nkt cables je v posledních měsících už třetím, který LeasePlan pro své firemní zákazníky objednal. „Ekologický přístup k budování flotil pozorujeme u stále většího počtu klientů.

Obvykle jde o zákazníky, kteří jsou při strukturování autoparku velmi aktivní a zajímají se o nejnovější možnosti. Právě to je příklad nkt cables,“ říká obchodní ředitel společnosti LeasePlan Česká republika Milan Ptáčník.

Sám LeasePlan před časem zakoupil do vlastní flotily elektromobil Citroën , který mimo jiné slouží i jako testovací vozidlo pro zájemce o elektrické automobily z řad klientů firmy.

tisková zpráva

Napsat komentář