Liftago Taxi – nová česká služba, která chce změnit svět dopravy

Ústecký podnikatel Martin Hausenblas dlouho v tichosti připravoval projekt, který se konečně začíná klubat na svět. Jmenuje se Liftago Taxi. Jde o novou mobilní aplikaci, která přímo propojuje pasažéry (s aplikací Liftago Taxi) a řidiče vozů taxi (s aplikací Liftago Driver) a poskytuje výhody všem zúčastněným.

Logo Liftago
foto: Liftago

Vizí technologické služby Liftago je poskytovat bezproblémové dopravní řešení lidem po celém světě a díky moderním technologiím nastolit nový trend v mobilitě. “Náš první produkt z oblasti dopravy jsme proto vybírali s ohledem na tuto vizi i další kritéria,” píše se v oficiálním FAQ.

Zaprvé, produkt musel pocházet z odvětví s nízkou úrovní služeb poskytovaných současnou technologií. Za druhé, muselo jít o odvětví, které ze své podstaty přispívá ke zlepšení současné dopravy ve městech.

Za třetí, odvětví muselo nabízet silný finanční potenciál, aby tvůrci dokázali financovat další produkty a naplnění vize. Všechna tato kritéria splňovalo odvětví taxislužeb, a stalo se tak vhodnou volbou pro první produkt.

Jak to funguje?

Používání aplikace Liftago se vyplatí pasažérům i řidičům vozů taxi. Aplikace budou ke stažení zdarma a jejich používání pasažéry nic nestojí. Obě jsou vyvíjené pro platformy iOS a Android. K tomu se připravuje i přehledný web Liftago, který bude sloužit pasažérům, řidičům i marketérům.

Pasažéři se díky Liftago mohou těšit na včasnější, spolehlivější a pohodlnější taxi službu, na výběr řidiče dle hodnocení a zkrácení doby čekání. Vyhnou se také předraženým jízdám a nepříjemným překvapením.

Díky aplikaci Liftago Taxi nebudou již pasažéři muset volat pouze jeden jediný dispečink – budou si moci přímo dotykem obrazovky objednat jakékoliv taxi podle svých potřeb.

Cílový trh: svět

Liftago zajistí pasažérům tuto skvělou službu celosvětově. Mnoho turistů tak bude moci využívat Liftago v místech, které zrovna navštíví. V současné době je web wwww.liftago.com lokalizován do 23 světových jazyků včetně čínštiny, angličtiny, španělštiny, portugalštiny, ruštiny, vietnamštiny, polštiny, indonéštiny nebo němčiny.

Řidiči díky Liftago získají přístup k více zakázkám, přičemž zaplatí pouze minimální, pevně stanovený poplatek za každou objednávku, kterou prostřednictvím Liftago obdrží. Žádné další poplatky jim nebudou účtovány. S Liftago tak mohou poskytovat lepší služby a získat maximum z každé směny.

Cenu za jízdu si taxikáři používající aplikaci Liftago budou stanovovat sami. Nebude žádný stanovený ceník sazeb ze strany Liftago. Tvůrci Liftago také pro taxikáře vytváří materiály, které si budou moci stáhnout a využít k označení svých vozů.

Nedostatek uživatelů – problém č. 1

V současnosti existuje na světě několik mobilních aplikací, které taktéž propojují nabídku a poptávku taxi služeb. Společným jmenovatelem všech těchto aplikací je však nedostatečná uživatelská základna, a to na obou stranách: trpí nedostatkem pasažérů i nedostatkem řidičů.

Projekt Martina Hausenblase proto od začátku ve velké míře sází na komunitní podnikání. Zprvu bylo kolem projektu velké tajemno a zdálky spíš připomínal letadlo – čímž u řady lidí vzbuzoval nedůvěru.

Ukazuje se ale, že opak je pravdou: Liftago je totiž do posledního detailu promyšlený podnikatelský záměr. Komunitní podnikání Liftago využívá některé aspekty multi-level marketingu a affiliate marketingu a vytváří inovativní a výkonný distribuční systém pro rozšíření využití naší technologické služby po celém světě.

Multi-level marketing? Ano, ale…

Stejně jako v případě multi-level marketingu, Liftago vytváří síť distributorů (marketérů). Rozdíl v případě Liftago je ten, že v komunitním podnikání nebudou provozovatelé Liftago nikdy žádat své marketéry (může jím být kdokoliv, i vy) o jakékoliv poplatky nebo platby, ať už při registraci nebo kdykoliv v rámci tohoto programu. S Liftagem jako marketér nemusíte nic prodávat.

STAŇTE SE MARKETÉREM SLUŽBY LIFTAGO

Komunitní podnikání Liftago propojuje myšlenku, technologii a know-how. Polovinu zisku (tzv. taxi ride revenue) sdílí se svými marketéry, kteří jsou k šíření Liftago služby po celém světě finančně motivováni. Úkolem Liftago marketérů je zajistit, aby v rámci jejich komunit používalo naše bezplatné Liftago aplikace co nejvíce pasažérů a řidičů.

Na oplátku získávají marketéři finanční podíl z každé jízdy, kterou pasažéři z jejich komunity uskuteční. Tato motivace spolu s tzv. crowd intelligence (“moudrostí davu”) marketérů tvoří základ myšlenky, jak efektivně šířit Liftago po celém světě.

Dopravní revoluce

Naším posláním je pohnout světem a změnit způsob, jakým lidé využívají dopravu,” píše se na oficiálních stránkách služby Liftago. A autoři pokračují: “Poslední dobou se potvrzuje, že jsme se vydali správným směrem. Stále více velkých společností investuje nemalé peníze do stejné oblasti zájmu: adaptivní tempomaty, automatické parkování, car sharing, Google auta bez řidiče, projekt inteligentních měst od IBM, a tak bychom mohli pokračovat dále.”

Tvůrci Liftago věří, že tyto projekty potvrzují správnost jejich vize: zprostředkovat lidem na celém světě bezproblémovou dopravu z místa na místo, a uvolnit cestu mobilitě budoucnosti a novým technologiím, které přinese.

Aby dosáhli vytyčeného cíle, zvolili svůj první produkt tak, aby odstartoval cestu k inteligentní mobilitě, přinesl dostatečné příjmy pro financování komunitního podnikání a jejich dalších plánovaných produktů.

Služba Liftago by měla být v plném provozu během června 2013. Postupem času chtějí autoři přicházet s dalšími službami a aplikacemi, které pro komunitu budou představovat nové příležitosti, a které budou postupně naplňovat naši vizi bezproblémové dopravy ve světě.

17 Comments on “Liftago Taxi – nová česká služba, která chce změnit svět dopravy”

    1. Aplikace LIFTAGO TAXI pro
      Aplikace LIFTAGO TAXI pro pasažéry Taxi Vám zajistí možnost
      si vybrat to nejlepší Taxi pro Vás ať už se jedná o čas dojezdu, cenu, druh vozu nebo oblíbenost řidiče.
      Po přihlášení se do aplikace Vám Liftago ukáže Vaši stávající polohu a nejbližší dostupné Taxi, které si pak můžete seřadit podle výše uvedených parametrů.
      Velice zajimavá je i funkce SDÍLEJ A VYDĚLÁVEJ, která dělá přesně to jak se jmenuje.Sdílejte aplikaci mezi přáteli a získejte odměnu vždy, když se svezou taxíkem.
      více zde:http://www.liftago.com/cs/app/install/taxi/+KJMmI

      Více informací o projektu naleznete také na nezávislých stránkách Liftago: https://www.facebook.com/MyLiftagoApps
      nebo se jednoduše registrujte pro odběr novinek,
      které chodí jednou za měsíc zde: http://www.liftago.com/cs/marketer/+KJMmI

Napsat komentář