Honda začne vyrábět Jazz Hybrid v Thajsku

Podle japonského ekonomického deníku Nikkei bude domácí automobilka Honda vyrábět svůj populární Honda Jazz Hybrid (resp. Fit Hybrid) také v Thajsku. Tam jej následně od léta 2012 také nabídne k prodeji. Půjde o první hybridní model Honda montovaný mimo Japonsko.

Honda Jazz Hybrid byl až donedávna nejlevnějším hybridem na českém trhu. Aktuálně jej předběhla Toyota s modelem Yaris Hybrid.
foto: Hybrid.cz

Honda Jazz je jedním z nejúspěšnějších vozů automobilky Honda poslední dekády. Malé šetrné auto je oblíbené nejen doma v Japonsku, ale překvapivě i v USA a dalších státech. V červnu roku 2010 dosáhly celkové prodeje 3,5 mil. kusů.

Bohužel, Honda se příliš nechlubí počtem prodaných verzí Jazz Hybrid. Podle agentury Reuters se jich v roce 2011 prodalo 86 000 na celém světě. Přitom v se jako Fit Hybrid dostalo do prodeje teprve v říjnu 2010, ve zbytku světa ještě později.

Oblibě pomohla především velmi nízká cena ¥1,59 mil., což z auta činí stále nejlevnější hybrid na tamním trhu. neboli Prius c tam s cenou začíná na ¥1,69 mil.

Evropská verze pojmenovaná Honda Jazz Hybrid byla odhalena na autosalonu v Paříži 2010 a do prodeje se dostala začátkem roku 2011. Také u nás šlo až donedávna o nejlevnější hybrid na trhu, viz. náš test Honda Jazz Hybrid. V se zatím tento model neprodává.

O tom, že segment levných hybridů je mimořádné zajímavý, svědčí jak to, že se Honda rozhodla auto vyrábět v (kde jej bude také prodávat a exportovat na rychle rostoucí trhy jako je Malajsie apod.), ale i skutečnost, že konkurenční Toyota aktuálně uvedla na trh svůj vlastní malý hybrid Prius c, resp. v Evropě model Toyota Yaris Hybrid.

Ten se s cenou začínající na 359 900 Kč stal nejlevnějším hybridem na českém trhu. Jazz Hybrid vybavený stejným pohonným systémem jako Honda Insight a nabízející oficiálně spotřebu 4,3 l/100 km u nás stojí stále 429 000 Kč.

Napsat komentář