Renault bude podporovat studium elektromobility

Francouzská automobilka ve spolupráci s technologickým institutem IUT v Mantes spustí vzdělávací kurz pro profese zabývající se elektrickou dopravou a automobilovým průmyslem. Stážisty bude po celou dobu jejich studia podporovat Nadace Renault.

Renault má na trhu už tři – Fluence, Twizy a Kangoo Z.E. Čeká se na poslední a nejnadějnější – .
foto: Renault

Cílem je financovat vzdělávací program pro studenty na pracovně-studijních stážích, který povede ke zvýšení uplatnitelnosti absolventů. Zároveň by je měl kurz připravit na výkon manažerských pozic v oblastech vývoje palubních počítačů a nabíjecích zařízení, ale zaměří se i obecně na design, výrobu a poprodejní servis elektrických vozidel.

Profesionální diplom v oblasti „Elektrická vozidla a elektromobilita“ mohou studenti získat po absolvování jedenáctiměsíční stáže, která bude probíhat formou střídavé výuky teorie a následné praxe v hostitelských společnostech. Každý týden teoretické výuky budou prolínat dva týdny sbírání praktických zkušeností.

Do programu se mohou přihlásit všichni absolventi dvouletého vzdělávání pro dospělé nebo držitelé diplomu Niveau III, kteří mají zájem o vědu a průmysl. Doplňme, že první třída dvaceti studentů bude otevřena již v září.

„Tento program nám umožní vnést do akademického světa naši průmyslovou vizi ve strategických oblastech, do kterých patří právě i elektrická vozidla,“ říká Hélène Mairesse, zástupce ředitele Nadace Renault.

Ze strany francouzského výrobce se však nejedná o první takto zaměřený projekt. Nadace Renault má několik mezinárodních partnerských univerzit a v minulosti např. společně s pařížskou univerzitou ParisTech vytvořila nový magisterský studijní obor „Mobilita a elektromobily„.

tisková zpráva

Napsat komentář