Tým Velozzi vyvíjí hybridní elektromobil

Vědecko-výzkumná skupina je dalším týmem, který soutěží o . Organizace X-Prize Foundation se zaměřuje na pokrok v oblasti vědy a techniky obecně. Právě díky X-Prize vzniká mimo jiné první „turistické“ vesmírné centrum a nyní také celá řada koncepcí ekologických automobilů.

Ale zpět k týmu Velozzi. Ten vidí budoucnost v kombinaci všech současných technologií , tedy hybridním, vodíkovém i elektrickém. Vyvíjejí tedy hybridní automobil se schopností dobíjet se ze zásuvky a jezdit na několik druhů paliv a maximální spotřebou kolem 2 l/100 km.

Zda bude nakonec vypadat tak jako na ilustračních obrázcích Velozzi, toť otázka. Faktem je, že tým už má údajně funkční model schopný zrychlení z 0 na 100 km/h během tří vteřin a maximální rychlostí 260 km/h. Velozzi je hybridní elektromobil, který pohání vysoce výkonné , které jsou dobíjeny Velozzi . Ta dokáže běžet na benzin, , či bionaftu.

Mimochodem, nedávno do nadace X-Prize investovala i společnost Google v rámci velkého galavečera přímo ve svém sídle zvaném Googleplex v Mountain View v .

Napsat komentář