Praha se připravuje na elektromobilitu

se nejspíš brzy připojí ke světovým metropolím jako je Londýn, Paříž, Kodaň a další. V posledních letech se v našem hlavním městě mluví o čím dál tím častěji. Nyní se zdá, že jich brzy budeme jeho ulicích potkávat čím dál tím víc.   

Tomáš Studeník, šéf TILI, předvádí elektromobily v Praze na Malostranském náměstí

Ing. Jan Marek, šéf referent odboru dopravy Magistrátu hlavního města Prahy, nám potvrdil, že Praha si nechává zpracovat studii o problematice . „V průběhu letošního roku bude následně materiál či jeho závěry předloženy do orgánů města respektive Rady HMP či Zastupitelstva HMP,“ doplnil Marek.

Studii zpracovává společnost , která si klade za cíl rozvoj elektromobility v českých městech. Kolik přesně elektromobilů bude zatím nikdo přesně neví. Tomáš Studeník, šéf TILI, nám řekl, že v první fázi by mohlo jít o desítky elektromobilů. „Dovedu si ale představit, že časem bychom se mohli dostat klidně přes 1000,“ doplnil.

Znovu ale zdůrazňujeme, že zatím se vše nachází pouze ve fázi vypracovávání studie. Ta pak bude předložena orgánům města, které definitivně rozhodnou. Pak teprve může být např. vypsáno výběrové řízení na dodavatele elektromobilů nebo .

„Osobně se domnívám, že hl.m. Praha bude následovat světové metropole v hledání možností snižování emisí a zlepšování životního prostředí a kvality života jejích obyvatel,“ řekl nám šéf referent odboru dopravy Marek.

5 Comments on “Praha se připravuje na elektromobilitu”

  1. Osobně si myslím že jde o
    Osobně si myslím že jde o správnou cestu…
    Praha jako naše největší metropole potřebuje určitě problém
    elektromobility řešit.
    Další věcí ale bohužel zůstává fakt,že s našimi politiky tato
    problematika ani nehne a tak se můžeme nějaké podpory elektro
    mobility dočkat asi jako úplně poslední země….

Napsat komentář