EcoFuel World Tour v Praze – reportáž

Dnes dopodledne dorazila do Prahy na Václavské náměstí po 178 dnech posádka EcoFuel World Tour. Byla to jedna z posledních zastávek před ukončením cesty v Německu. První část trasy vedla přes Afriku a Asii, druhá začala v lednu v Austrálii a pokračovala přes Jižní Ameriku a USA zpět do Evropy. Posádka si za cestu vysloužila zápis do Guinessovy knihy rekordů.
Na posádku čekalo několik desítek lidí, hlavně z řad médií. Po malém zpoždění se v dálce objevil VW Caddy EcoFuel pilotovaný Reinerem Zietlowem. Při nájezdu na rampu se část konstrukce uvolnila a auto zůstalo viset v půli cesty vzhůru. Dva moderátoři se z pódia snažili celý incident zlehčit, přesto byl německý řidič očividně rozladěn. Později uvedl, že až doposud proběhla „tour“ naprosto nez komplikací.
Z politiků přivítal posádku ministr Martin Bursík, náměstek ministra dopravy Petre Šlegr a radní hlavního města Prahy Petr Štěpánek. Poslední jmenovaný mimo jiné uvedl, že se testuje první pražský popelářský vůz na plyn.
Na akci byly vystaveny tři vozy na CNG – VW Caddy, VW Touran a Opel Zafira CNG. V prostoru před pódiem pak stály tabule s texty týkajícími se životního prostředí, které by spolu s vystavenými vozy a fotografiemi měly zůstat až do neděle (20.5.).
Celá akce byla koncipována spíše pro neinformovanou veřejnost.

Napsat komentář