Škoda Auto podporuje nové technologie chytrých telefonů

V posledním čtvrtletí letošního roku přiváží domácí automobilka Škoda AUTO celý balík produktových novinek a inovací. Jedná se o technologie MirrorLink umožňující zobrazování aplikací chytrých telefonů na obrazovce vozu, a opačně fungující technologie SmartGate.

Nové modely Škoda Auto nabízejí technologie pro propojení s chytrými telefony
foto: Škoda Auto

TISKOVÁ ZPRÁVA

Už 11. listopadu 2014 startuje v České republice oficiálně prodej nového modelu Škoda Fabia, tedy jen několik týdnů po oficiální světové premiéře na počátkem října.

Tento kompletně nově vyvinutý malý vůz imponuje designem, špičkovou technikou, v minulosti vyhrazenou spíše pro automobily vyšších tříd, vyšší funkčností a spotřebou, která je až o 17 % nižší než u předchozí generace. Třešničkou na dortu je propojení modelu Fabia s chytrým telefonem pomocí technologií MirrorLink a SmartGate.

Vedle modelu Fabia dostane nově, v rámci modelové péče, funkci MirrorLinkTM, pomocí níž se aplikace chytrého telefonu dají přenášet na infotainmentovou obrazovku, i Škoda Yeti.

Technika je založená na nejnovější generaci takzvané modulární stavebnice (MIB) a pro Škoda Yeti obsahuje dva nové infotainmentové systémy – Bolero a Amundsen.

Tyto nové systémy lze pomocí USB kabelu snadno spojit s chytrým telefonem. Poté se aplikace telefonu, které mají certifikaci pro MirrorLinkTM, zobrazí na obrazovce infotainmentového systému.

Velmi užitečná je i nová funkcionalita SmartGate. Je k dispozici pro model Škoda Fabia a od listopadu letošního roku také pro modely Škoda Yeti, Octavia a Rapid/Rapid Spaceback.

Pomocí technologie SmartGate lze v určitých aplikacích na chytrém telefonu zobrazovat, ukládat a mobilně využívat takové údaje o vozidle, jako např. spotřeba, průměrná rychlost a další informace pro každou jednotlivou jízdu. Přenos dat je bezdrátový, pomocí WiFi.

tisková zpráva

6 Comments on “Škoda Auto podporuje nové technologie chytrých telefonů”

Napsat komentář