Čeští elektromobilisté mají novou mapu dobíjecích stanic

Sdruzení Unie elektromobility vyvinul mobilní aplikaci, která pomáhá majitelům elektromobilů v České republice najít dobíjecí stanici. Aplukace je dostupná pro smartphony iPhone a Android.

Nová aplikace UEmap pro chytré telefony iPhone a Android ukáže českým elektromobilistům nejbližší dobíjecí stanice pro jejich elektromobil
foto: Unie elektromobility

TIP: mapa dobíjecích stanic Hybrid.cz

„Víme, že existují mapy dobíjecích stanic na webech Asociace elektromobilového průmyslu (ASEP) nebo i na Hybridu, ale naší motivací bylo vytvořit mobilní verzi, která uvádí dobíjecí stanice, které jsou fyzicky prověřené na místě, a které jsou Unií „certifikované“ podle definovaných technických a provozních parametrů. Součástí aplikace je i možnost navigace ke zvolené stanici,“ napsal nám Svatoslav Novák, předseda Unie elektromobility.

Předmětem činnosti Unie je vytváření optimálních podmínek pro rozvoj elektromobility v České republice. Cílem Unie je podnikat všechny nezbytné aktivity pro podporu elektromobility a usilovat o vytvoření základních spravedlivých a rovných podmínek pro hospodářskou soutěž v oblasti elektromobility v České republice.

Aplikace lze stáhnout zde: iPhone | Android.

Unie elektromobility spolupracuje s obdobnými mezinárodními organizacemi a s odpovídajícími orgány Evropské unie, připravuje vzdělávací a informační semináře a soustředí se na mezinárodní výměnu zkušeností v oblasti elektromobitily.

tisková zpráva

18 Comments on “Čeští elektromobilisté mají novou mapu dobíjecích stanic”

  1. No mapa je to zajímavá ale
    No mapa je to zajímavá ale myslím že není vůbec potřeba dělat novou. Stačí využít stávající e-tankstellen to je zatím nej mapa včetně funkcí přidávání fotek nav Gps atd.. Stačilo by bohatě kdyby si dal někdo práci a stanice tam doplnil vč kontaktů Gps foto a všech parametrů.
    E-tankstellen je č 1 !
    Proudu zdar
    Tomáš

  2. Hledáme schopné lidi,
    Hledáme schopné lidi, kteří by dokázali vytvořit lepší aplikaci, která by byla použitelná a kompatibilní se zahraničními, případně editovat do již stávajících, třeba LEMnet.org .
    Věřím, že se dokážeme společně domluvit. Členové našeho sdružení mají prověřenou řadu stanic, které vznikly na základě výzvy HELP (www.elektromobil.wz.cz) a byly zaeditovány do naší první mapy, kterou si pak přivlastnil pan Marušinec , následně doplnil o nabíjecí stanice, které nefungovaly seriózně a některé fungující vyřadil.
    Vyzývám tedy všechny, kteří mají zájem, aby se mi ozvali a vytvoříme tým pro vytvoření „DDM“. Je chválihodné, že Unie vytvořila další mapu. Kritizovat dovede kdekdo. Ukažte, že také umíte přispět k tomu, aby se našlo dost dobré řešení.

  3. Tedy ta apka nic moc.
    Tedy ta apka nic moc. Jednak je neaktuální, nepřesná a neúplná (nejsou tam nejnovější rychlodobíječky ČEZu, a ty co tam jsou, nemají uvedený celý výčet konektorů a vůbec nechápu, proč je tam nejsou všechny dobíječky Greenway) a jednak mapa nemá ani legendu a není hned jasné, co jaká barva znamená.

    1. http://www.unie-em.cz je ten odkaz.
      http://www.unie-em.cz je ten odkaz. Bohužel, je to v Čezku tragédie. Ostatně stačí se podívat na srovnání se Slovenskem na mapě zde na Hybridu.cz. ČR shluk pomalých dobíječek v Praze, de facto obyčejných veřejně přístupných zásuvek, pořízených ovšem za šílené peníze, a dál jsou lvi. Sem tam Chademo, ovšem při jejich počtu v ČR nepotřebujete mobilní aplikaci, zapamatujete si 7 měst – Praha, Kladno, Plzeň, Pardubice, Hradec, Vrchlabí, Brno. Konec pohádky, zbytek je horor. Neschopnost ČEZu splnit veřejné sliby z roku 2011 o 150 dobíječkách po celé zemi. Ovšem stačilo by zhruba 18 dobře rozmístěných rychlodobíječek Chademo, a je vymalováno. Na Slovensku má soukromá firma GreenWay 15 velmi dobře rozmístěných rychlodobíječek Chademo napříč zemí. Osobně letos o prázdninách elektromobilem vyzkoušena Morava, Rakousko i Slovensko a máme se opravdu zač stydět. 4 roky keců a skutek utek.

      1. díky, koukám že to je
        díky, koukám že to je fakt slabý, by mě zajímalo jestli by nebylo efektivnější v praze jich 2/3 vzít a rozmístit rovnoměrně po celé čr. jistě to není věc co by šla přenést, ale zdá se mě to blbě rozmístěný, chudák pražák elektromobilista co prahu opustí.

Napsat komentář