Tesla: první Modely S v Hong Kongu, Supercharger ve Slovinsku

Americká automobilka Tesla Motors expanduje dál do světa. Aktuálně zahájila prodej elektromobilů Model S v Hong Kongu dodávkou prvních osmi kusů. Zároveň zprovoznila další rychlodobíjecí stanice Supercharger v Evropě, např. ve slovinské Lublani.

První kousky elektromobilů Tesla Model S prodané v Hong Kongu
foto: Tesla Motors

Spolu s uvedením elektromobilu Tesla Model S (s pravostranným řízením) do prodeje v sedmimilionovém Hong Kongu tam pochopitelně byl otevřen také první Supercharger. Nová rychlodobíjecí stanice nezůstane dlouho osamocena, chystá se tam otevření i dalších, aby se místní obyvatelé mohli pohybovat po zcela bezproblémově.

Síť rychlodobíjecích stanic Supercharger se rozrostla také v Evropě. Kromě nových stanic na jihu Francie otevřela Tesla nový Supercharger také v první postkomunistické zemi, ve Slovinsku. Konkrétně v hlavním městě Lublani.

Tesla Motors

7 Comments on “Tesla: první Modely S v Hong Kongu, Supercharger ve Slovinsku”

  1. Nemci stavajú obrie
    Nemci stavajú obrie rezervoáre na vodík konvertovaný z prebytku zelenej energie, na jej dorovnavanie, koli stabilite dodavaneho prudu. Kedze na ten ucel, nevsadili na precerpavacie elektrarne, predpokladam ze vodik planju aj ako mobilnu pohonnu latku.

    Zda sa ze to bude rozdelene na Bateriove a Hydrogenove/Metanove auta.

Napsat komentář