VIDEO: elektromobil Tesla Model S prohrál proti elektrické přestavbě Mazdy Miata

UPOZORNĚNÍ: u tohoto záznamu rychlostních závodů nepotřebujete špunty do uší. Na dragsterové dráze proti sobě totiž stojí elektromobil Tesla Model S a elektrická přestavba Mazda Miata. Tesla jednoznačně prohrála.

Tesla Model S versus elektrická přestavba Mazda Miata: kdo s koho
foto: Road Test TV

Ačkoliv elektromobil Tesla Model S rozhodně není žádný lenoch (zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne i pod 4 vteřiny), proti přestavěné Mazdě Miata prostě neměla šanci.

Přestavba známá jako „Assault and Battery“ je poháněna 333V li-po baterií a dvěma 2000A kontrolery Zilla, které dodávají šťávu dvěma 9″ elektromotorům NetGain. Díky tomu zvládla Miata čtvrtmíli během neuvěřitelných 9,27 vteřiny (228 km/h), zatímco Tesla za 12,72 vteřiny (164 km/h).

6 Comments on “VIDEO: elektromobil Tesla Model S prohrál proti elektrické přestavbě Mazdy Miata”

  1. Hezký test, i když hodně
    Hezký test, i když hodně neobjektivní. Je to asi jako když se postaví běžná tovární Škoda Favorit versus závodní Škoda Favorit z Barum Rallye. Navíc to Tesla pojala salónně, kdežto Mazda závodně. Včetně nahřátí pneumatik před startem kvůli lepší přilnavosti a přenosu síly na vozovku. To musel být smrad. Nějak mi pak uniká ta výhoda čistého nehlučného elektropohonu. Osobně ale mít tu Teslu, tak bych to pojal stejně. Není důvod vygumovat asfalt a přijít o 2 milimetry vzorku drahých pneumatik za pár sekund kvůli takovému „závodu“ :-).

    1. A proč neobjektivní? Co
      A proč neobjektivní? Co jiného jsou závody dragsterů? A o co asi v takovémhle závodě jde? Přeci o to být nejrychlejší. To se mi právě na závodech dragsterů líbí, že to není tak spoutaný pravidlama jako například formule F1, kde jsou všechna auta stejná, ale úplně stejná a když někdo z techniků vymyslí zlepšení výkonu, tak je za to naopak penalizovaný, k čemu to pak je?

      Psát že je toto neobjektivní je jen plácání vody, naprostý nesmysl. V závodech dragsterů nikdy nebudou na dráze stejná auta, ale vlastně proč ne? Klidně tam můžou být na dráze 2 úplně stejná auta, pak se ukáže jen kdo na to rychleji šlápnul…

Napsat komentář